Рома и Лацио направиха дерби, но то остана без победител


FUTBOL-TV

Рома и Лацио направиха дерби, но то остана без победител

Голямото дерби между Рома и Лацио остана без победител. Двата има завършиха наравно при резултат 1:1 пред пълните трибуни на "Олимпико" в среща от 21-ия кръг на Серия А. За първи път от доста време насам митичният стадион бе изпълнен до краен предел (с изключение на буферните зони), а двете агитки направиха супер хореографии.

В 26-та минута "червената" част на Рим имаше повод за радост. Брайън Кристанте намери Един Джеко зад гърба на отбраната на гостите. Босненецът изпревари неувереният Томас Стракоша и забоде топката във вратата на "лациалите" за 1:0. Голаджията от Босна и Херцеговина прати топката с глава в мрежата и записа своя гол №99 с екипа на "вълците", а 71 от тях са в Серия А.

Само минута по-късно резултатът можеше да е 2:0. Ченгис Юндер пробва удар, но се стигна до хубава намеса на Стракоша, а шут на Джеко бе блокиран от защитник на Лацио пред самата голлиния.

В 34-та минута "орлите" се върнаха в мача след безумна вратарска грешка. След изпълнение на ъглов удар към задната греда на домакините вратарят Пау Лопес на два пъти не успя да се справи с наглед елементарна топка, което позволи на бранителя Франческо Ачерби да изравни от броени метри пред вратата. Малко преди края на първата част Пелегрини беше близо до това да донесе отново аванс на Рома, но хубавият му изстрел от 20 метра се отби в лявата греда на Стракоша.

След почивката положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна. В 50-ата минута реферът даде дузпа за Рома, но след това разгледа ситуацията с ВАР и промени решението си на - нарушение в атака. 

Равенството провали една много добра победна серия на Лацио. "Сините" изпуснаха шанса си да се изравнят на второ място с Интер и остават на трета позиция с 46 точки. Рома е 4-ти в класирането с 39 пункта.

  Сподели
137