Бенитес: Ранният гол обърка плановете ни


Н. Гавазов

Бенитес: Ранният гол обърка плановете ни

Старши треньорът на Интер Рафа Бенитес изрази своето разочарование от загубата с 0:1 на неговия отбор от Милан и добави, че неуспехът се дължи на ранния гол, който са получили "нерадзурите". Както е известно, шампионите загубиха Дерби делла Мадонина и се смъкнаха на пето място в класирането на шест точки след лидера Милан.

„Аз не мисля, че ни липсваше характер в мача. Отборът се опита да играе футбол, но ранният гол на Милан обърка всичко. След това те започнаха да накъсват играта с нарушения, но като цяло, през първото полувреме имаха по-добър контрол на ситуацията. През втората част ние атакувахме непрекъснато. Увеличихме скоростта си и с това създадохме повече пространства, но трябваше да проявим малко повече търпение в завършващата фаза", заяви след мача Бенитес.

„Дузпата промени плановете ни. Целта ни беше да играем внимателно и да търсим пространства в защитата им, но голът даде тласък в действията им. Матераци не е дебютант и притежава голям опит. Загубихме Самуел и нямаше кой друг да централен защитник да се изправи срещу високия Ибрахимович. Матераци направи само една грешка в началото, но след това игра великолепно. Получи се неприятен за нас двубой. Можете да видите, че отборът очаква идеи от Снайдер, Милито и Ето'о, но те не са на същото ниво и форма както миналия сезон", завършва испанският специалист.

 

  Сподели
98