Алегри: Посвещавам победата на Пато и Индзаги


Н. Гавазов

Алегри: Посвещавам победата на Пато и Индзаги

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри бе доволен след снощната победа с 1:0 на неговия отбор над Интер. Както е известно, в среща от 12 кръг на Серия А „росонерите" спечелиха Дерби делла Мадонина благодарение на реализирания от Ибрахимович в 5-та минута гол от дузпа. Алегри смята, че е налучкал точния баланс на състава си, но не изключи и по-нататъшни промени.

„Това беше един много много хубав мач. Поведохме рано в резултата, с което поставихме под натиск Интер. Играхме много добре докато бяхме 11 човека на терена, а след изгонването на Абате се защитавахме отлично и поради това победата ни е заслужена. Имаше момент, когато бяхме близо до това да вкараме втори гол, но умората си каза думата и забавихме темпото, но като цяло играхме правилно", заяви на пресконференция след мача Алегри.

„Това е много важна победа, защото освен точки, тя ни носи и самочувствие. Успехът не е случаен, защото ние работим много. Дори името ви да е Милан и да имате в обора звездни играчи, за да бъдеш ефективен трябва да работиш много. Имахме някои добри резултати по-рано и търсехме оптималния състав, но сега мисля, че постигнахме добър баланс. Посвещавам тази победа на Пато и Индзаги, които не бях сред нас", завършва наставникът на Милан.

 

  Сподели
100