Наполи детронира носителя на Купата на Италия


FUTBOL-TV

Наполи детронира носителя на Купата на Италия

Наполи показа признаци на съживяване след лошите резултати напоследък и победи Лацио с 1:0 на "Сан Паоло" в 1/4-финал за Купата на Италия. Лоренцо Инсиние отбеляза единствения гол още във 2-ата минута след дрибъл отляво през защитата на гостите и така отстрани от турнира носителя на трофея за миналия сезон.

В десетата минута головата машина на "орлите" Чиро Имобиле пропусна дузпа, след като се подхлъзна по време на засилката и прати топката в аут. Два червени картона белязаха мача. В 19-ата минута неаполитанците останаха с човек по-малко. Хисай получи втори жълт картон, след като задържа откъсващия се напред Чиро Имобиле.

В 25-ата минута и "лациалите“ останаха с 10 души. Бившият втори капитан на Ливърпул - Лукас Лейва беше изгонен за нарушение срещу Пьотр Жиелински за което получи жълт картон. Последва обаче бурна реакция срещу рефера, който му показа червен картон.

Червените картони затрудниха и двата отбора и нови голове не паднаха. Така Наполи постигна едва четвърта победа в последните си 17 мача, докато Лацио се срина, макар че се намира в серия от 11 поредни победи в първенството.

  Сподели
207