Лацио продължава да мачка в Серия А


FUTBOL-TV

Лацио продължава да мачка в Серия А

Лацио продължава с отличното си представяне в настоящото издание на Серия А. Столичният тим разгроми Сампдория с 5:1 и продължава да диша във врата на другите два лидера - Ювентус и Интер.

Лацио откри още в 7-ата минута, когато Имобиле се пребори с двама защитници на гостите. Нападателят стреля в ръцете на Аудеро, а притичалият Фелипе Кайседо вкара отбитата топка в мрежата – 1:0. След още 10 минути домакините поучиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Муру, която беше реализирана от Чиро Имобиле. Същият футболист направи резултата класически след само 20 минути игра.

В 54-ата минута Лукас Лейва изведе Бастош в наказателното поле и защитникът с удар в горния ляв ъгъл вкара за 4:0. В 65-ата минута домакините получиха нова дузпа и отново изпълнителят бе Чиро Имобиле, който с удар в горния ляв ъгъл оформи хеттрика си.

Карол Линети вкара почетното попадение за тима от Генуа в 70-ата минута с фронтален удар. Три минути по-късно Джулиан Шабо от състава на гостите получи червен картон и окончателн уби интригата.

След победата Лацио заема убедително третото място с 45 точки, с 10 повече от четвъртия Аталанта. Сампдория са 16-ти с 19 точки.

  Сподели
130