Давид срещу Голиат, но не съвсем


Н. Гавазов

Давид срещу Голиат, но не съвсем

Фиорентина - Чезена
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 13.11.2010
Час: 19:00
Съдия: Антонио Джанокаро

В двубой от 12 кръг на Серия А Фиорентина  ще приеме Чезена. Единият отбор излиза за срещата след загуба в последният кръг, като преди това не бе губил в четири поредни мача, а другият отбор излиза след победа, която дойде след четири поредни загуби. Със сигурност Фиорентина ще се опита с една победа да повиши самочувствието си след 2:3 в Рим, но и Чезена е отбор, който показа вече, че може да изненада грандовете.

 

Със завръщането на Муту, Фиорентина се преобрази и въпреки, че е далеч от играта си, благодарение на която почти изхвърли Байерн от Шампионската лига, отборът играе много по-добре в последните си срещи, отколкото в началото на кампанията си. „Виолетовите" се намират на 13-то място в класирането с актив от 12 точки и  хората на Саниша Михайлович добре знаят, че загуба на точки срещу Чезена ще ги смъкне надолу в таблицата за класиране и също така ще намали шансовете за класиране за евротурнирите.

 

„Морските кончета" започнаха кампанията с  шокираща победа над сегашния лидер Милан и равенство в Рим срещу Рома. След това обаче, Чезена записа осем мача без победа, от които само едно равенство. Закономерно отборът се смъкна на предпоследно място в класирането и има в актива си 11 точки, но и разликата с 13-я Фиорентина е само точка. В последният кръг обаче, който се игра в средата на седмицата, Чезена победи с 1:0 един от лидерите - Лацио, което със сигурност е повишило самочувствието на възпитаниците на Фикаденти.

 

От групата на „Ла виола" за мача отпадат контузените Фрай, Монтоливо, Йоветич, Санети, Фелипе и Бабакар. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Боруц; Комото, Гамберини, Натали, Гулан; Сантана, Донадел; Маркиони, Муту, Варгас; Джилардино.

 

За Чезена отпаднаха Будан и Касерта, които са контузени. В полузащитата най-вероятно ще започне мача Апия, а като ляв бек Лауро. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Антониоли; Нагатомо, Ван Берген, Беналуан, Лауро; Апия, Колучи, Пароло; Хименес, Богдани, Джиачерини.

 

Фиорентина вече има две загуби на „Артемио Франки"  през настоящия сезон и трета в събота вечер ще ги изпрати в зоната на изпадащите. От друга страна Чезена няма победа като гост, но със сигурност „морските кончета"  пристигат във Флоренция със самочувствието, че са взели скалповете на Милан и Лацио. Интересно ще бъде да видим домакините дали ще оправдаят фаворизирането си. Очакванията са за твърд мач, с много атаки през центъра, като предимството е на страната на "виолетовите".

 

Прогноза: Фиорентина -   Чезена 2:1

 

 

Последни 5 изиграни срещи:

 

Фиорентина:

 

23 октомври Фиорентина - Бари 2:1 (Серия А)

26 октомври Фиорентина - Емполи 1:0 сл. прод. (Купа на Италия)

31 октомври Катаня - Фиорентина 0:0 (Серия А)

07 ноември Фиорентина - Киево 1:0 (Серия А)

10 ноември Рома - Фиорентина 3:2 (Серия А)

 

Чезена:

 

24 октомври Киево - Чезена 2:1 (Серия А)

27 октомври Чезена - Новара 1:3 сл. прод. (Купа на Италия)

31 октомври Чезена - Сампдория 0:1 (Серия А)

07 ноември Ювентус - Чезена 3:1 (Серия А)

10 ноември Чезена - Лацио 1:0 (Серия А)

 

 

Досегашни срещи:

 

Фиорентина - Чезена

 

21 мача

11 победи за Фиорентина

8 равенства

2 победи за Чезена

Голова Разлика: 38:16 за Фиорентина

 

 

Коефициенти от bet365:

Фиорентина - 1.44

Равен - 4.00

Чезена - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187