Ювентус и Рома няма да се победят


Н. Гавазов

Ювентус и Рома няма да се победят

Ювентус - Рома
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 13.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

 

В среща от 12 кръг на Серия А, един срещу друг излизат Ювентус и Рома - два отбора, които стартираха кампаниите си зле, но които в момента се намират в горната част на таблицата за класиране разделени само от една, а победата за всеки един от тях в срещата ще означава и увеличаване на амбициите за спечелване на Скудетото.

Ювентус е без загуба от 23-ти септември и в последните си десет мача във всички турнири е без загуба. По този начин „бианконерите" се изкачиха на пето място в класирането с 19 точки и са само на 4 точки от лидера Милан. В последният кръг през уикенда хората на Дел Нери гостуваха на борещия се за своето оцеляване Бреша и завършиха 1:1 след като поведоха в резултата с гол на Куяларела.

Рома в последните си четири срещи във всички турнири постигна победи, включително и при гостуването си на Базел в турнира за Шампионската лига. Очевидно е, че „вълците", които започнаха ужасяващо първенството и бяха в зоната на изпадащите излязоха от кризата и в момента се намират на 6-то място в класирането с 18 точки. В последните два мача хората на Раниери постигнаха победи - срещу Лацио в Битката за Вечния град и през седмицата срещу Фиорентина, като срещата се превърна в истински трилър.

Кадровата криза заради контузени играчи в Ювентус продължава, въпреки завръщането на Мело и Амаури. Наставникът на „Старата госпожа" Дел Нери няма да може да разчита на контузените Буфон, Красич, Легроталие, Ринаудо, Григера, Де Чели, Мартинес и Манингер. Нааказан за един мач е Мота. По този начин в защита ще видим Гросо и Салихамиджич, които бяха замразени в очакване да бъдат продадени през януари. Атаката ще се води от Куяларела и Якуинта. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Салихамиджич, Бонучи, Киелини, Гросо; Пепе, Акуилани, Сисоко, Маркизио; Куяларела, Якуинта.

Раниери е без контузените Жуан, Окака, Тадей, Писаро и Перота. Наказани няма. В атака е по-вероятно да видим Бориело отколкото Тоти, а в средната линия Бриги вместо Греко. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, която в хода на срещата да бъде променена на 4-3-2-1. Вероятен състав: Серджио, Касети, Мексес, Никола Бурдисо, Рийзе; Симпличио, Де Роси, Бриги; Менез; Вучинич, Бориело.

Срещата и за двата отбора е особена. През сезон 2004/04 Дел Нери имаше кратък престой в Рома, преди да бъде заменен от Руди Фьолер, а Раниери изкара два сезона в компанията на „Старата госпожа" преди да бъде уволнен през май 2009. Клаудио не скри разочарованието си както от уволнението, така и от предателството на някои от играчите и ръководството на „бианконерите". През миналия сезон на „Олимпико" в Торино Рома нанесе поражение с 2:1 над Ювентус, но сега ще бъде много трудно този успех да се повтори, въпреки проблемите с контузените играчи в лагера на домакините. Преди миналогодишната победа „вълците" нямаха победа тук от 29 септември 2001 година и оттогава записаха три загуби и две равенства. Очакванията са за равностоен мач, в който двата отбора ще покажат респект един към друг и ще бъдат внимателни в действията си, но няма да се откажат да търсят победата. Излишно е да казвам, че игра с един знак си е неоправдан риск, въпреки, че най-логичният резултат е равенството.

Прогноза за: Ювентус - Рома 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

24 октомври Болоня - Ювентус 0:0 (Серия А)
30 октомври Милан - Ювентус 1:2 (Серия А)
04 ноември Ювентус - РБ Залцбург 0:0 (Лига Европа)
07 ноември Ювентус - Чезена 3:1 (Серия А)
10 ноември Бреша - Ювентус 1:1 (Серия А)

Рома:

24 октомври Парма - Рома 0:0 (Серия А)
30 октомври Рома - Лече 2:0 (Серия А)
03 ноември Базел - Рома 2:3 (Шампионска лига)
07 ноември Лацио - Рома 0:2 (Серия А)
10 ноември Рома - Фиорентина 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Рома

155 мача
73 победи за Ювентус
45 равенства
37 победи за Рома
Голова Разлика: 244:172 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.25
Равен - 3.20
Рома - 3.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207