Златан ги почна, а Милан си припомни вкуса на победата


FUTBOL-TV

Златан ги почна, а Милан си припомни вкуса на победата

Милан записа първи успех за 2020-та година. Грандът от Милано се наложи с 2:0 при визитата си на Каляри в среща от 19-ия кръг на Серия А. След повече от месец "росонерите" отново записаха победа, като последната им бе от началото на декември (3:2 над Болоня).

През първата част само късмет спаси гостите от гол. Ибрахимович беше много близо до своя първо попадение след завръщането си в клуба. След половин час игра той засече с глава от малък ъгъл центриране на Леао, Олсен със сетни усилия изби, а след това топката срещата дясната греда. Чалхаоглу и Ернандес също пропуснаха от добри ситуации.

Рафаел Леао беше точен в самото начало на второто полувреме. Той имаше късмет при тази ситуация, след като при удара се стигна и до рикошет в защитник на Каляри, след който кълбото прехвърли Олсен и влезе в мрежата. В 65-ата минута дойде моментът, който феновете на Милан чакаха с нетърпение. Ернандес намери Златан, който веднага стреля и порази целта - 2:0!

В 83-ата минута Ибрахимович отново прати топката в мрежата, но реферите прекъснаха радостта му, след като отсъдиха засада и отмениха попадението. В крайна сметка гостите от Милано си спечелиха трите точки и дадоха сериозна доза оптимизъм на привържениците си.

  Сподели
143