Роналдо прати Ювентус на първо място


FUTBOL-TV

Роналдо прати Ювентус на първо място

Ювентус постигна ценна победа с 2:1 като гост на Сампдория в изтеглен мач от 17-ия кръг на Серия А. Успехът за "бианконерите" беше изкован още през първата част, когато на "Луиджи Ферарис" паднаха всичките три попадения в мача. Селекцията на Маурицио Сари дръпна с три точки на големия си конкурент Интер, който на 21 декември приема у дома Дженоа.

В 19-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Алекс Сандро видя непокрития аржентинец, който с удар от воле матира Емил Аудеро – 1:0 за Юве. 

В 35-ата минута резултатът бе изравнен. Това стана след две груби грешки на Алекс Сандро. Бразилецът първо позволи топката да му бъде отнета на тъча, а след това в опит да поправи грешката си изчисти кълбото в краката на Капрари, който без да се колебае стреля във вратата за 1:1.

В края на първата част шампионите отново си върнаха преднината. Алекс Сандро центрира към далечната греда за Роналдо, който скочи най-високо и с глава подсигури трите точи за "бианконерите". През второто полувреме на мача Ювентус успя успешно да съхрани преднината си, за да запише втора поревдна победа в първенството.

  Сподели
108