Роналдо с дубъл за нова победа на Ювентус


FUTBOL-TV

Роналдо с дубъл за нова победа на Ювентус

Италианският шампион Ювентус постигна категорична победа в двубой от 16-тия кръг в Серия А. "Бианконерите“ надиграха Удинезе с 3:1 при домакинството си на "Алианц Стейдиъм“. В герой за своя тим се превърна голямата звезда Кристиано Роналдо, който се отчете с две попадения за победата, а Леонардо Бонучи добави още един гол.

"Старата госпожа“ започна отлично срещата. Още в 9-тата минута домакините стигнаха до откриване на резултата. Пауло Дибала свали една топка в наказателното поле на Удинезе, но бранител на гостите успя да я изчисти и тя попадна на волето на Кристиано Роналдо, който бе точен - 1:0. Ювентус продължи да атакува и стигна до втори гол в 37-мата минута. Отново Роналдо се разписа, като този път в асистент за гола се превърна Гонсало Игуаин. Това бе 9-ти гол за португалеца в Серия А от началото на сезона.

В дoбaвeнoтo врeмe нa първaтa чacт при изпълнeниe нa кoрнeр Мeрих Дeмирaл oтклoни тoпкaтa c глaвa към Бoнучи, чийтo удaр cъщo c глaвa cрeщнa нaпрeчнaтa грeдa, cлeд кoeтo тoпкaтa c милимeтри прeминa гoллиниятa зa 3:0.

Роналдо направи всичко по силите си да запише хеттрик, но не успя да оползотвори някоя от чистите голови възможности, а веднъж и гредата спаси вратата на Удинезе след удар на португалеца. Удинезе върна един гол в добавеното време чрез Игнасио Пусето.

На вратата на Юве цял мач пази легендата Джанлуиджи Буфон, който изравни рекорд на Алесандро Дел Пиеро по мачове за торинския гранд в Серия А. Двамата имат по 478 мача в калчото с екипа на Ювентус. 

  Сподели
108