Анонс на 10 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 10 кръг на Серия А - срещите в неделя

Бари - Милан

Дата: 7 ноември
Час: 16:00
Стадион: „Свети Никола", Бари
Съдия: Мауро Бергонци

Среща между два отбора, които отчаяно се нуждаят от точки. Милан - за да поддържа живо своето предизвикателство за спечелване на Скудетото, а Бари пък, за да се измъкне от последното място, на което и самите футболисти не знаят как се озоваха. Апулийците започнаха сезона по блестящ начин - с победа над Ювентус и равенство като гост на Наполи, но последната им победа е от 26 септември срещу Бреша с 2:1. Оттогава насам Бари записа четири поредни загуби, а нападателите са длъжници, тъй като в девет мача вкараха само седем гола и по този показател изпреварват само Чезена и Парма.

Милан успя да удържи третото място в класирането, въпреки домакинската загуба от Ювентус през миналия уикенд. След мача Алегри заяви, че поражението не е справедлив резултат, но то така или иначе е вече факт. През седмицата обаче „росонерите" изиграха една фантастична среща срещу Реал Мадрид, в която имаше всичко каквото можеше да се види, включително и как ветеранът Индзаги стана най-резултатния футболист под егидата на УЕФА.

Ромеро, Раджи, С. Масиело, Гезал и Кастильо от Бари са с контузии и отпаднаха за мача. Ривас изпитваще болки в крака през седмицата и най-вероятно на левия фланг ще започне мача Пулсети. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Джилет; Белмонте, А. МасиелоРоси, Паризи; Алварес, Донати, Алмирон, Пулзети; Барето, Кутузов.

От Милан с контузии са Силва, Антонини, Бонера и Одо. По неизвестни причини извън групата са Ониеву, Щрасер, Монтелонго и Одуамади. Наказан е Боатенг. Гатузо и Пирло при следващ жълт картон ще получат дисквалификаци. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Йепес. Замброта; Гатузо, Пирло, Зеедорф; Робиньо; Пато, Ибрахимович.

Милан има нужда от победата и колебливата отбрана на Бари е предпоставка това да се случи. Домакините обаче също се нуждаят от трите точки и със сигурност ще получат огромната подкрепа на феновете си, за да постигнат целите си. С малко по-добри шансове са успех са тези на „росонерите" , но по принцип на „Свети Никола" се играе трудно. Ако Бари победи това няма да бъде изненада, особено срещу изморения Милан. От друга страна „росонерите" са в подем след фантастичния мач, който направиха срещу Реал. Как ще се отрази това на „Свети Никола", ще разберем в неделя.

Прогноза за: Бари - Милан 1:1.

 

 


Ювентус - Чезена

Дата: 7 ноември
Час: 16:00
Стадион: „Олимпико", Торино
Съдия: Андреа Ромео

Колкото и невероятно да изглежда, Ювентус излиза срещу Чезена в мач от 10 кръг на Серия А не като фаворит. Причината е, че Дел Нери има на разположение само 11 играчи и ще се наложи да прибегне до услугите на юношите на отбора. „Бианконерите" победиха миналия уикенд Милан на „Сан Сиро" с 2:1, но равенството 0:0 през седмицата срещу Залцбург хвърли сянка върху тази победа. В Серия А „Старата госпожа" е пети мач без загуба, което я изкачи на 4-то място в класирането с актив от 15 точки.

Чезена със сигурност ще се опита да се възползва от кадровата криза в редиците на своя съперник. „Морските кончета" започнаха добре сезона, победиха Милан и Лече и в началото дори водеха в класирането. В последните си седем мача обаче, отбора претърпя шест загуби и това няма как да не породи загриженост на „Дино Мануци". Не е ясно и колко време ще продължи доверието към треньора Фикаденти.

Буфон, Амаури, Легроталие, Траоре, Ринаудо, Григера, Манингер, Киелини, Чели и Мартинес са контузени и отпаднаха от групата на Ювентус за мача. Красич изтърпява наказание от един мач, но и той е с контузия. Така вероятният състав ще изглежда по следния начин (схема 4-4-2): Сторари; Мота, Бонучи, Соренсен, Гросо; Пепе, Акуилани, Мело, Маркизио; Куалярела, Дел Пиеро.

От Чезена контузени са Будан, Касерта и Игало. Наказан за един мач е Колучи. В атака е по-вероятно да видим Чекарели, отколкото Нагатомо, а центъра на защита по-вероятно е да започне мача Беналун, а Пелегрино да бъде на резервната скамейка. Гостите ще започнат с трима нападатели мача и схема 4-3-3. Вероятен състав: Антониоли; Чекарели, Беналун, Лауро; Шелото, Апия, Пароло; Джиачерини, Хименес, Богдани.

Очертава се тежък мач за домакините, които в три от последните си шест мача завършиха 0:0. Това показва немощ в нападение и може би отбора се нуждае от нападател през януари. Кадровите проблеми допълнително утежняват положението. Чезена наистина ще се опита да се възползва от проблемите на своя съперник и не бива да се смята за изненада, ако гостите вземат точката. По-вероятно е обаче Ювентус да вземе трите.

Прогноза за: Ювентус - Чезена 2:1

 

Останалите срещи от 10 кръг на Серия А са:

Сампдория - Катания
Удинезе - каляри
Наполи - Парма
Палермо - Дженоа
Фиорентина - Киево

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162