Дербито на Вечния град ще предложи отново много емоции и страсти


Н. Гавазов

Дербито на Вечния град ще предложи отново много емоции и страсти

Лацио - Рома
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 07.11.2010
Час: 16:00
Съдия: Морганти


Безусловно, главно събитие на 10 кръг на Серия А ще бъде римското Дерби, Дербито на Вечния град или столичното Дерби. В срещите между Рома и Лацио винаги е имало нещо повече от заряд, а за много от запалянковците на двата отбора победата в него е по-важна от спечелването на Скудетото. Едва ли така мислят и футболистите, които десет години вече не са печелили националния шампионат. Така или иначе, римското Дерби - това е отделно първенство, вън от общия конкурс, вън от общата суета, поради което и представянето на отборите в Серия А няма никакво значение, а изиграните срещи минават на втори план. Това не е обикновен мач, а битка за Рим! Съдия на гладиаторския бой ще бъде реферът Морганти, който вече два пъти е свирил Дербито на Рим. И в двете срещи победители бяха „орлите": през 2007 година победиха с 3:2, а през 2009 година с 4:2.

Още преди двубоя, Лацио понесе удар: една от най-важните срещи на отбора ще започне без полета на американския орел с прякор Олимпия! Местните органи по сигурността сметнаха, че поради опасност от безредици е по-добре талисманът да остане в клетката си, още повече, че самата птица може да изпита стрес от фойерверките и книжните бомби. Орелът бе закупен през лятото и във всяка домакинска среща на Лацио, по време на химна на отбора Олимпия правеше три кръга около стадиона. Това сега няма да се случи и много от играчите на Еди Рея смятат, че това ще им донесе неуспех.

Лацио, с пет поредни победи излиза като фаворит в мача, въпреки, че както казахме това няма никакво значение. Отборът оглавява таблицата за класиране с 4 точки разлика пред втория Интер и както и да завърши битката, ще си остане на върха. Лацианите не са обремени с участие в евротурнирите, както своя съперник и спокойно могат да хвърлят всички усилия върху борбата за спечелване на Скудетото. А този мач според мен се явява точно такъв - не само да бъде спечелено Дербито на Рим, но при една победа Лацио ще сложи черта на своето досегашно представяне, и ще заяви сериозно за своите намерения да се пребори за титлата.

Несъмнено, удар по тези амбиции може да нанесе Рома, която се намира на 9-то място в класирането с 12 точки от девет мача и трети мач е без загуба. Но „вълците" изостават с десет точки от своя враг и със сигурност ще се опитат освен да съкратят разликата помежду им, да попречат и на плановете на „орлите". Загубата изобщо не влиза като опция, а Раниери се опита преди мача да внесе смут в лагера на своя съперник, заявявайки, че най-големия страх за Лацио е да не загуби от Рома. „Всички знаем, че Лацио рано или късно ще загуби. Най-големият им страх е, че това ще се случи срещу нас. Те ще бъдат изключително напрегнати това да не се случи. Няма никаква разлика в качеството на отборите, разликата е само в класирането, което не значи нищо", заяви хитрият наставник пред Sky Italia.

Лацио ще бъде без контузените Мегни и Куадри, както и наказания Биава. От групата по различни причини отпаднаха Бизари, Манфредини, Артиполи, Дел Неро, Кореа, Бонето и Гонзалес. В нападение е по-вероятно да видим Роки, отколкото Зарате. Раду при следващ жълт картон ще изгори за една среща. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като двамата нападатели ще се подсигуряват от Ернандес зад тях, а при атаките по крилата ще се включват Броки и Маури. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Стандардо, Диас, Раду; Броки, Ледесма, Маури; Ернандес; Роки, Флокари.

Рома също претърпя своята голяма загуба преди мача, след като идолът и капитан на отбора Франческо Тоти отпадна за двубоя, заради червения си картон срещу Лече. Жуан, Окака и Тадей са контузени и също не бяха включени в групата за мача. В отбора обаче се завърнаха Бурдисо, Писаро, Бриги и Адриано. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Серджио; Касети, Н. Бурдисо, Мексес, Рийзе; Де Роси, Писаро, Перота; Менес; Бориело, Вучинич. В интерес на истината, Рома никога не е играла с този атакуващ тризъбец и ще бъде интересно да видим какво ще направят заедно Джереми, Марко и Мирко.


Последният мач между двата отбора бе преди половин година, когато Лацио се опита да направи всичко възможно да препъне Рома към титлата, но „сините" загубиха с 1:2. Голът за „орлите" тогава вкара Роки, а за „вълците" се разписа Вучинич. Флокари пък изтърва дузпа. Преди тогавашния мач Тоти прогнозира победа за своя противник, но не позна. Запитан днес как ще завърши двубоя в неделя вечер, „Императора" заяви: „Флокари ще вкара победен гол от дузпа". Всичко това показва ясно, че Дербито на Рим може да завърши всякак. Играта с един знак е истинска авантюра и единственото сигурно нещо е, че ще видим голове в него. Което пък може да ни даде основание да играем за над 2,5 гола, още повече, че коефицентът на bet365 е чудесен за този вид залог.

Прогноза за: Лацио - Рома 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

03 октомври Лацио - Бреша 1:0 (Серия А)
17 октомври Бари - Лацио 0:2 (Серия А)
24 октомври Лацио - Каляри 2:1 (Серия А)
27 октомври Лацио - Портосумага 3:0 (Купа на Италия)
31 октомври Палермо - Лацио 0:1 (Серия А)

Рома:

16 октомври Рома - Дженоа 2:1 (Серия А)
19 октомври Рома - Базел 1:3 (Шампионска лига)
24 октомври Парма - Рома 0:0 (Серия А)
30 октомври Рома - Лече 2:0 (Серия А)
03 ноември Базел - Рома 2:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Лацио - Рома

161 мача
44 победи за Лацио
59 равенства
58 победи за Рома
Голова Разлика: 193:160 за Рома


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.50
Равен - 3.10
Рома - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
285