Рома и Милан обявиха бойкот на Corriere dello Sport


Н. Гавазов

Рома и Милан обявиха  бойкот на Corriere dello Sport

Пресслужбата на Милан на официалния си уебсайт публикува изявление на клуба във връзка със ситуацията с корицата на вестника Corriere dello Sport.

Припомняме, италианското издание обяви мача от 15-ия кръг на националния шампионат между Интер и Рома, пускайки на първа страница снимки на чернокожите футболисти Ромелу Лукаку и Крис Смолинг  с надпис "Черния петък".

"Вярваме, че играчите, клубовете, феновете и медиите трябва да бъдат обединени в борбата срещу расизма във футбола и всички трябва да сме много точни в думите, които избираме  и в посланията, които се предават.

В отговор на заглавието "Черния петък", публикувано от вестника, Милан и Рома решиха да забранят на репортерите на Corriere dello Sport да посещават нашите тренировки до края на годината и играчите няма да провеждат никакви медийни събития с вестника през този период.

И двата клуба знаят, че статията във вестника, озаглавена "Черния петък“, всъщност представя антирасистко послание. Поради тази причина забранихме посещенията само до януари. Оставаме изцяло ангажирани с борбата срещу расизма", се казва в изявлението на Милан.

Мачът между Интер и Рома е планиран за 6 декември.

  Сподели
129