Роналдо спаси Юве от голяма издънка


FUTBOL-TV

Роналдо спаси Юве от голяма издънка

Ювентус и Сасуоло завършиха при резултат 2:2 на "Алианц Стейдиъм" в двубой от програмата на 14-ия кръг в Серия А. Така за първи път през сезона "Старата госпожа" не успя да постигне победа на своя стадион.

Домакините поведоха в резултата чрез Леонардо Бонучи (20'). Родриго Бентанкур намери Бонучи, който с далечен изстрел по земя матира Турати и даде аванс на домакините. Те обаче допуснаха обрат след голове на Джереми Бога (23') и Франческо Капуто (47'). При първото попадение защитата на шампионите заспа, Бога беше изведен сам срещу Буфон по диагонала и с красиво копване преодоля легендата за 1:1. Вторият гол падна, след като  Матайс де Лихт сбърка пас пред наказателното си поле и топката се озова в Капуто, който веднага я насоча по посока на вратата. Буфон обаче не успя да се намеси достатъчно добре и така се стигна до пълен обрат.

Въпреки това, бианконерите избегнаха поражението след попадение на Кристиано Роналдо от дузпа в 68-ата минута. Наказателният удар бе даден за нарушение в наказателното поле на Филипо Романя.

Въпреки масирания натиск на домакините в заключителните минути, нова промяна в резултата не беше регистрирана. Сасуоло е един от най-слабите гости в Калчото и чак в последните си два мача, преди днешния, успя да спечели първите си точки далеч от дома - 1:0 над Верона в града на Ромео и Жулиета и 2:2 с Лече. "Неровердите" са само на четири точки над зоната на изпадащите. Юве събра 36 точки, но може да сдаде 1-то място, ако по-късно Интер победи СПАЛ Ферара у дома.

  Сподели
223