Капело: Роналдо от три години никого не е надигравал


Н. Гавазов

Капело: Роналдо от три години никого не е надигравал

Италианският специалист Фабио Капело подкрепи решението на старши - треньора на Ювентус Маурицио Сари да замени нападателя Кристиано Роналдо в мача с Милан от 12-я кръг на италианската Серия А.

"В момента Роналдо не играе страхотно и решението да го замени бе правилно. За това се иска  характер, но в крайна сметка донесе победа на Сари. Фактът, че Кристиано не седна на пейката и нагруби треньора не прави картината на случилото се по-добре за него. Трябва да си шампион и когато те сменят, а не само когато всичко е наред. Сега Роналдо не играе по най-добрия начин, докато  Дибала е в страхотна форма.

Истината е, че Роналдо не е надигравал никого от три години. Спомням си как по-рано той преминаваше през съперници, оставяйки ги без работа. Сега това не се случва, докато Дъглас Коща и Дибала се справят добре в този аспект на играта. Ако бях на мястото на Сари, щях да говоря с него в съблекалнята. Бих казал на Кристиано, че трябва да уважава съотборниците си и че ако го сменя, това е само защото искам да спечеля мача", заяви Капело.

  Сподели
134