30 години бяха необходими на Лацио да удари Милан на Сан Сиро


FUTBOL-TV

30 години бяха необходими на Лацио да удари Милан на Сан Сиро

Лацио постигна историческа победа с 2:1 при гостуването на Милан в 11-ия кръг на калчото. Успехът е първи за римските "орли" като гости на  Милан от 30 години насам. И двата отбора играха изключително отворен футбол и имаха своите шансове за победата. 

В 24-та минута обаче Имобиле вкара стотния си гол за Лацио от третия си опит в мача. Той засече с глава перфектно центриране на новото попълнение Мануел Лазари. Три минути след това Ернандес се реваншира за грешката си при гола на Лацио с хубаво центриране за Пьонтек. Полякът бе заел добра позиция, а след неговия опит за удар топката се отби от тялото на Бастош и заблуди Стракоша - 1:1.

Второто полувреме бе изпъстрено с редица безсмислени нарушения. Те накъсаха неимоверно играта и занижиха чувствително качеството на предложения футбол. И когато всички очакваха реми, се стигна до 83-ата минута, когато Хоакин Кореа получи добро подаване на границата на наказателното поле и стреля силно, като не остави шансове на вратаря, разписвайки се за оказалото се и крайно 1:2.

За последно лациалите победиха Милан като гост през 1989 година с автогол на Паоло Малдини. Победата е трета поредна за Лацио в калчото и тимът се изкачи на 4-о място в таблицата с 21 точки. Милан продължава да лъкатуши и при новия старши треньор Стефано Пиоли и заема едва 11-о място с 13 точки.

  Сподели
119