Рома измъкна победата от Наполи


FUTBOL-TV

Рома измъкна победата от Наполи

Рома се наложи над Наполи с 2:1 в дербито на кръга от програмата в Серия А. Двубоят очаквано беше много интересен и предложи почти всичко на феновете. "Вълците" откриха чрез Дзаниоло в 19-ата минута. Той получи топката на границата на наказателното поле и стреля, като ударът му попадна в горния ъгъл на вратата.

Шест минути по-късно домакините пропуснаха да удвоят, след като Александър Коларов не успя да вкара отсъдената за игра с ръка на Кайехон дузпа. Все пак резултатът стана 2:0 в 53-ата минута с гол на Верету от дузпа, отново свирена за игра с ръка. Милик върна интригата в 71-ата минута, а малко по-късно гол на Джеко беше отменен поради засада. Хората на Карло Анчелоти обаче могат да съжаляват, тъй като имаха доста положения, като на два пъти нацелиха и греди. Стражът на Наполи Алекс Мерет също имаше много работа, като самият той на няколко пъти се намеси решаващо и попречи на "римляните" да стигнат до трети гол. В добавеното време Мерт Четин бе изгонен от рефера.

Въпреки трудностите и сериозния късмет, с който стигнаха до успеха, Рома има 22 точки и се изкачи на 3-о място в класирането след Ювентус и Интер. Наполи е на 6-о място.

  Сподели
193