Рома - Лече: Трудна победа за столичани


Н. Гавазов

Рома - Лече: Трудна победа за столичани

Рома - Лече
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 30.10.2010
Час: 19:00
Съдия:


Двубоят между Рома и Лече е втората среща в програмата на 9-я кръг на Серия А и едва ли преди старта на сезона някой можеше да предположи къде ще се намират в класирането двата отбора. Хората на Раниери все още са затънали в блатото и имат само 9 точки, което им осигури 14-то място. В последния мач срещу Парма, „вълците" отново показаха много предпазлива игра и по-скоро търсеха равния резултат, отколкото победата. Полемиките около Раниери продължават, особено след като замени нападател за полузащитник срещу „дуковете".

Лече ще се опита да се възползва от проблемите на Рома и е напълно в състояние да го направи, ако разбира се вярва на последните резултати на отбора. Апулийците в последните си два мача постигнаха победи и в момента се намират на 10-то място в класирането, с 11 точки. Ако обаче хората на Джиджи Ди Канио искат да си подсигурят мястото в Серия А, ще трябва да започнат да побеждават и извън домашната си сцена.

Раниери няма да може да разчита на Адриано, Тадей и Писаро, които са контузени. В центъра на защитата е по-вероятно да видим Бурдисо отколкото Мексес, компания ще му прави Хуан. Схема на игра 4-4-2, с Тоти и Бориело на върха на атаката. Вероятен състав: Серджио; Касети, Бурдисо, Хуан, Рийзе; Перота, Де Роси, Бриги, Вучинич; Тоти, Бориело.

За Лече отпаднаха контузените Фабиано и Реджиниусен. Извън групата са още Бривио, Петраши, Донати и Диамоутене. Много е вероятно на десния край на защитата да видим Рисполи вместо Вивес, а центъра Джулиато вместо Густаво. В атака може би Ди канио ще заложи на Корвия вместо на Офере. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Росати; Рисполи, Ферарио, Джулиато, Месбах; Мунари, Джиакомаци, Пиати; Ди Микеле, Оливера; Корвия.

В последните три мача между двата отбора Рома отбеляза по три гола на своя съперник, а Лече през този сезон няма победа навън. В същото време апулийците се намират във възходяща форма и ще излязат на „Олимпико" със самочувствие. Със сигурност няма да е лесно на нито един от двата отбора и хората на Раниери трябва много да се постараят, за да победят своя съперник. Ако столичани се отнесат отговорно към мача, ще победят, защото са по-класния тим, въпреки колебанията, които изпитват в момента. Точно този мач може да внесе успокоение в редиците на Рома, ако разбира се футболистите му победят.

Прогноза Рома - Лече 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

28 септември Рома - Клуж 2:1 (Шампионска лига)
03 октомври Наполи - Рома 2:0 (Серия А)
16 октомври Рома - Дженоа 2:1 (Серия А)
19 октомври Рома - Базел 1:3 (Шампионска лига)
24 октомври Парма - Рома 0:0 (Серия А)

Лече:

26 септември Палермо - Лече 2:2 (Серия А)
03 октомври Лече - Катаня 1:0 (Серия А)
17 октомври Ювентус - Лече 4:0 (Серия А)
24 октомври Лече - Бреша 2:1 (Серия А)
27 октомври Лече - Сиена 3:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Рома - Лече

26 мача
17 победи за Рома
8 равенства
1 победа за Лече
Голова Разлика: 59:21 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.36
Равен - 4.60
Лече - 8.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165