Интер с минимална победа над Дженоа (видео)


Н. Гавазов

Интер с минимална победа над Дженоа (видео)

Със срещата между Дженоа и Интер бе даден стартът на 9-я кръг в Серия А. Двата отбора започнаха без предварително проучване - „нерадзурите" владееха повече топката и разиграваха посредством много активните в тези минути Камбиасо и Занети. От своя страна, домакините се хвърлиха агресивно срещу своите противници и подкрепяни от невероятната си публика притискаха „нерадзурите" още в средата на терена. Първият удар към една от двете врати дойде от страна на „грифоните" - в 6-та минута Лука Тони бе изведен вляво от Сезар, стреля, но стражът на Интер улови топката. Две минути по-късно последва нов пробив на бившия нападател на Рома, но ударът му бе извън рамките на вратата. В тези начални минути стана ясно, че домакините ще се опитват да рушат атаките на Интер още в средата на терена и посредством дълги топки към Тони да създават голови положения. Постепенно играта се пренесе в половината на шампиона, който се опитваше да укроти агресивното поведение на противника си. Повечето опасности за гостите идваха откъм левия фланг, където определено Сантон изпитваше проблеми срещу набезите на Место и Чико.

В 15-та минута домакините разиграха чудесно и се стигна до опасна ситуация, а Ранокия бе спрян с цената на нарушение, но съдията остана безмълвен. Последва контраатака от страна на Интер, но пасът от Камбиасо към Снайдер бе изчистен. Три минути след това, Мунтари замени контузилия се Камбиасо. В 20-та минута Лука Тони получи една топка, стреля от движение и тук се наложи Жулио Сезар да покаже класа, изчиствайки в корнер. Домакините продължаваха да бъдат по-активни, а атаките им да бъдат по-агресивни. Ето'о остана изолиран от своите, а опитите на Биябияни и Коутиньо да разчитат на светкавични пробиви, биваха осуетявани от защитниците на Дженоа. В 27-та минута при една контраатака Ето'о бе изведен сам срещу Едуардо, но камерунецът се оказа в положение на засада.

Гостите показаха своята класа само минута по-късно, когато Ето'о след прекрасна комбинация отново бе изведен на голова позиция сам срещу Едуардо, но ударът му от около 10 метра бе неточен. Натискът на домакините продължи да се усилва, а от своя страна „нерадзурите" започнаха да накъсват играта с чести нарушения в центъра на терена. В 40-та минута бе най-чистото положение за Дженоа, когато Марко Роси получи коженото кълбо на около 8 метра пред Сезар, стреля, но вратарят изби. Само две минути по-късно Майкон със сетни усилия отклони опасна топка, отправена към Тони. В тези последни минути на първото полувреме домакините засипаха с удари „нерадзурите" и само класата на бразилския вратар и добрите намеси на Майкон спасиха отбора си от гол. И когато всички очакваха последен съдийски сигнал за първото полувреме, гола за Интер дойде от нищото. При едно разиграване пред наказателното поле на домакините, Мунтари получи топката от Снайдер и необезпокояван от никого стреля от около 25 метра с левия крак. Едуардо се хвърли към топката, но тя се удари в тревата и отскочи, за да влезе във мрежата . 1:0 за Интер! Така завърши и първото полувреме, в което видяхме много бърз и добър футбол, а по-добрият отбор незаслужено получи гол в своята врата.

Второто полувреме започна отново с по-активна игра на домакините, като особено активни в тези първи минути бяха Роси, Тони и Крисчито. Гостите обаче се отбраняваха много организирано и при овладяване на топката се стремяха да я задържат за да успокоят играта. При една атака в 51-та минута Биябияни можеше да реши мача, след като се оказа сам срещу Едуардо, но вратарят отрази удара. Постепенно Интер изнесе играта в половината на гостите и чрез продължителни разигравания се опитваше да се настани трайно в нея. Устремът на домакините намаляваше с всяка измината минута, а опитите да бъде намиран Тони бяха разгадавани бързо от защитата на шампиона. В 55-та минута Каладзе фаулира Ето'о пред дъгата на собственото си наказателното поле, а последвалият пряк свободен удар бе изчистен в корнер. В 59-та минута един бърз пробив на Биябини съшо бе спрян с цената на нарушение от страна на Милането. Зад топката, на около 25 метра фронтално от Едуардо застана Снайдер, но ударът му премина над напречната греда. Последва опасна контраатака на домакините, Дестро получи в наказателното поле на „нерадзурите" чудесна топка, но се оказа в засада. В 63-та минута Жулио Сезар се самоконтузи и бе заменен от Кастелаци.

Постепенно действията на домакините ставаха все по-неуверени, а от първоначалния им ентусиазъм нямаше и следа. От своя страна, Интер заигра сигурно и в тези минути си пролича, че по-опитния отбор е този на гостите, които бързо разгадаваха комбинациите на своя противник, а набезите им в половината на Дженоа ставаха все по-опасни. При една атака в 72-та минута пред наказателното поле на Дженоа, Лусио сбърка, топката му бе отнета и домакините организираха мощна контраатака, която не вещаеше нищо добро за хората на Бенитес, но в крайна сметка неточен пас на Рафиня сложи край на опасното положение. В 77-та минута Крисчито стреля опасно, но топката премина встрани от вратата на Кастелаци. До края на срещата двата отбора продължиха да търсят активно гола, но нападателите трудно намираха пролуки в отбраната на противника. Малко по-активни в тези последни минути бяха домакините, но натиска им бе по-скоро стихиен, отколкото плод на добре организирани действия.

Минута преди края на редовното време Кастелаци спаси своя отбор след като успя да хване опасно изстреляна топка от Боаке. В петминутното продължение, Интер прояви повече мъдрост и не допусна да бъде изненадан.

При този резултат завърши и срещата, в която Интер имаха известна доза късмет при отбелязване на гола, но показаха повече опит и майсторство от своя съперник при отразяване на атаките. "Нерадзурите"  имат 17 точки и се изравниха по този показател  с Милан.

Дженоа : Едуардо, Дайнели, Ранокия, Каладзе, Чико (57-ма Дестро), Милането, Роси (82-ра Боаке), Кришчито, Рафиня, Место (60-та Сукулини), Тони.


Интер: Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Сантон, Занети, Камбиасо (19' Мунтари), Биябияни (83-та Кордоба), Снайдер, Коутиньо, Ето'о.

Видео: Тук

  Сподели
111