Затварят част от стадиона на Лацио заради расизъм


Н. Гавазов

Затварят част от стадиона на Лацио заради расизъм

Мачът от груповата фаза на Лига Европа Лацио - Селтик ще се проведе на частично затворени трибуни  поради прояви  на расизъм от италианските фенове в срещата с Рен от Лига Европа.  Също така "орлите" бяха наказани с един мач без зрители условно, съобщава уебсайтът на УЕФА.

Двубоят  от група Е на Лига Европа между Лацио и Рен се състоя в Рим на "Олимпико"  на 3 октомври и завърши с победа 2: 1 за домакините. След мача бе образувано дисциплинарно дело срещу италианския отбор по обвинение в расистко поведение на феновете, в резултат на което дисциплинарната комисия счита вината на римските фенове за доказана.

По време на мача със Селтик ще бъдат затворени четири сектора от трибуната на активните фенове на "орлите“, като над тях ще бъде разположен банерът на УЕФА #EqualGame.

Що се отнася до условното наказание от мач без зрители, римският клуб има изпитателен срок от една година, през който наказанието ще стане реално, ако подобното поведение на италианските фенове се повтори. Също така, Лацио беше глобен с 20 хил. евро.

  Сподели
129