Дженоа ще търси реванш срещу Интер


Н. Гавазов

Дженоа ще търси реванш срещу Интер

Дженоа - Интер
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 29.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти (Ливорно)


Деветият кръг на Серия А ще се открие със срещата между Дженоа и Интер. Двубой, характерен с това, че последната победа на „грифоните" срещу „нерадзурите" датира от 6 ноември 1994 година. Превъзходството на Интер проличава и от факта, че в последните три мача помежду си, миланци отбелязаха седем гола във вратата на своя съперник, а не допуснаха нито един. Генуезци играят силно пред своя публика, но това правило не важеше миналата година, когато тук, на 17 октомври „нерадзурите" отнесоха своя съперник с 5:0.

Дженоа започна кампанията си в Серия А с претенции за атакуване на първите четири места в класирането и прогнозата се оправда в първия кръг, когато хората на Гасперини стартираха като гости с победа над Уденезе. В следващите четири мача обаче „грифоните" спечелиха само 2 точки, като загубата у дома срещу Киево показа някои проблеми в защитата на отбора и по-точно невъзможността да се приспособи тима към играта на контраатака на противника. В последните си две домакинства Дженоа постигна победи, но с играта си по никакъв начин генуезките футболисти не успяха да ни убедят в превъзходството си. В момента отбора е на 9-то място в класирането с 11 точки и отрицателна голова разлика.

Интер в последните си два домакински мача срещу Ювентус и Сампдория не успя да вземе победата, а Бенитес обвини за равенството срещу „моряците" главния съдия на срещата. Успехът като гост над Каляри и доброто представяне в Шампионската лига обаче вдъхват увереност на феновете и треньорското ръководство за предстоящия двубой в Генуа. С 15 точки„нерадзурите" в момента са трети в класирането и изостават от лидера Лацио с 4 точки. На днешната следобедна тренировка на Centro Spotrivo Angelo Moratti възпитаниците на Бенитес изглеждаха в добро настроение и тренираха основно стрелба, след което заниманията завършиха с двустранна игра.

„Наблюдавах няколко срещи на Дженоа. Това е добър отбор, който играе добър футбол. Имат страхотна публика и ще бъде трудно да ги победим. Ако си играем обаче нашата си игра, можем да спечелим. Все още съм убеден, че съдиите ще се справят добре и няма да се случи това, което стана в последния ни мач", заяви Рафа.


Дженоа излиза без контузените Янкович, Велосо, Паласио и Кхарджа. Схемата на игра ще бъде традиционната 4-3-3, като Тони ще е в средата на атаката, а отзад ще бъде подсигуряван от Роси, Милането и Рафиня. Вероятен състав: Едуардо; Морено, Дайнели, Ранокия, Крисчито; Роси, Милането, Рафиня; Рудолф, Тони, Место.

Групата, която Рафа ще заведе в Генуа е от 20 футболисти (трима вратари, седем защитника, шест полузащитника и четирима нападатели). Добрата новина е, че сред тях попадна и Диего Милито, който лекуваше контузия. Все още не е ясно обаче, дали аржентинецът ще вземе участие в двубоя. Бенитес заяви, че лекарите правят всичко възможно да изправят нападателя на крака и ако няма проблеми, мястото на Диего няма да бъде на пейката. Извън групата останаха контузените Киву, Станкович, Марига, Мота и Суазо. Така на левия фланг на отбраната ще започне Сантон. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, с Ето'о начело на атаката. На въпрос на журналистите какво ще прави с камерунския футболист, ако Милито играе, Бенитес заяви, че иска това да е проблема му. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Самуел, Сантон; Занети, Камбиасо; Пандев, Снайдер, Коутиньо; Ето'о.

Със сигурност Дженоа ще търси реванш за миналогодишния си разгром. Но дали ще го вземе? Играта на „грифоните" през тази година обаче е малко скучна и те имат вкарани едва осем гола, докато миналата година на този етап попаденията бяха 14. Интер пък вече бе заработил 19 точки при Моуриньо и оглавяваше класирането. „Нерадзурите" ще търсят победата, но дали няма да мислят и за мача си във вторник срещу Тотнъм? Бенитес недвусмислено заяви, че винаги са важни най-близките срещи, но дали наистина е така? При всички случаи това ще разберем в петък вечер.

Прогноза за: Дженоа - Интер 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:


Дженоа:

25 септември Милан - Дженоа 1:0 (Серия А)
03 октомври Дженоа - Бари 2:1 (Серия А)
16 октомври Рома - Дженоа 2:1 (Серия А)
20 октомври Дженоа - Гросето 2:1 (Купа на Италия)
24 октомври Дженоа - Катаня 1:0 (Серия А)

Интер:

29 септември Интер - Вердер 4:0 (Шампионска лига)
03 октомври Интер - Ювентус 0:0 (Серия А)
17 октомври Каляри - Интер 0:1 (Серия А)
20 октомври Интер - Тотнъм 4:3 (Шампионска лига)
24 октомври Интер - Сампдория 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Дженоа - Интер

87 мача
17 победи за Дженоа
27 равенства
43 победи за Интер
Голова Разлика: 149:90 за Интер


Коефициенти от bet365:
Дженоа - 4.00
Равен - 3.20
Интер - 2.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201