Джампаоло: Вярвам в идеите си


Н. Гавазов

Джампаоло: Вярвам в идеите си

Старши-треньорът на Милан Марко Джампаоло коментира резултата от мача от 6-ия кръг на Серия А с Фиорентина (1: 3).

"Само преди три дни отборът показа съвсем различна игра и видях моменти от футбола, които харесвам. Днес играта бе загубена на индивидуално ниво. Нямаше съгласуваност, чувство за колективна отговорност, единна  игра.

Да, имаме някои играчи, способни на ефективни индивидуални действия, но те не са всесилни. Когато нещата не вървят добре, трябва да се придържате към колективната игра. Ако се опитате да разрешите проблемите сами, съществува риск да се удавите в затруднения и това се случи днес.

Феновете са свикнали с напълно различни изпълнения и имат цялото право да бъдат нещастни. Разбира се, поемам отговорност, но трябва да продължа напред. Вярвам в идеите си. Не съм разговарял с ръководството. Цялата вина и отговорност за загубата поемам върху себе си. Не мисля за своето бъдеще.

Дразних се, че играчите излязоха на "Сан Сиро", сякаш никога преди не са тренирали заедно. Можете да загубите, но не както днес.

Трябва да се възползвам максимално от всеки футболист. Ако не можем да играем в стила на Милан, тогава трябва да направя този отбор максимално завършен и да надграждам над това", заяви Джампаоло.

  Сподели
137