Наполи отново не впечатли, но поне победи Бреша


FUTBOL-TV

Наполи отново не впечатли, но поне победи Бреша

Наполи бързо се върна на победния път, след като през седмицата инкасира неочаквано домакинско поражение от Каляри на своя "Сан Паоло". Този следобед хората на Карло Анчелоти се реваншираха на феновете си и записаха успех у дома с 2:1 над новаците от Бреша. "Небесносините" направиха добро първо полувреме, но през втората част играха доста слабо и само късмет им помогна да запазят трите точки.

Домакините натиснаха своя съперник още от първата минута, а логичното се случи в 13-ата, когато Хосе Кайехон центрира към Дрис Мертенс, който с брилянтен удар преодоля вратаря Джеси Йоронен за 1:0. В 20-ата минута се стигна и до намесата на ВАР. Константинос Манолас вкара топката във вратата на Наполи, но след намесата на видео асистентите голът не бе зачетен заради игра с ръка. 

Домакините стигнаха до втори гол в даденото от съдията продължение на първото полувреме. Манолас се извиси над всички в наказателното поле на гостите и не остави шансове на вратаря Йоронен.

Пет минути след почивката Сандро Тонали прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата на Давид Оспина, но след консултация с ВАР, реферът не зачете попадението заради нарушение в атака. Бреша все пак стигна до гол в 67-ата минута. Вкара го  Марио Балотели, който засече с глава центриране от корнер, а асистенцията бе на Сандро Тонали.

Победата изкачи играчите на Карло Анчелоти на четвърто място с 12 точки, а гостите записаха четвърта загуба за сезона. 

  Сподели
131