Каляри изненада Наполи, Фиорентина си припомни вкуса на победата


FUTBOL-TV

Каляри изненада Наполи, Фиорентина си припомни вкуса на победата

Силният старт на сезона и победата над Ливърпул в Шампионска лига явно са вдигнали сериозно самочувствието на Наполи в последно време, но съставът на Карло Анчелоти преклони глава пред скромния тим на Каляри. Сардинци отправиха един-единствен точен удар, но той се оказа достатъчен за отбора, който спечели с 0:1 като гост на "Сан Паоло". 

Успехът за сардинци донесе Лукас Кастро в 88-ата минута, който засече с глава едно центриране в наказателното поле. Домакините завършиха мача с 10 души, след като влезлият като резерва Кулибали беше изгонен в края за репликиране.

Загубата отдалечи Наполи от челните позиции, като воденият от Карло Анчелоти тим вече е четвърти с 9 точки, колкото има и Каляри на петата позиция.

В друг интересен мач от този кръг - Фиорентина постигна първа победа за сезона, след като надви Сампдория с 2:0 като домакин. Така "виолетовите" се измъкнаха от последното място в класирането, пращайки там именно Самп.

Херман Песея даде аванс на Фиорентина след половин час игра, а асистенцията бе на новият любимец на феновете - Франк Рибери. В 54-ата минута “моряците" останаха с намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Жейсон Мурийо. В 57-ата минута Федерико Киеза сложи точка на интригата, като головият пас този път бе на Далберт. До края на мача гостите все пак стигнаха до почетен гол, дело на Федерико Бонацоли в 79-ата минута.

  Сподели
140