Конте: Нивото на Серия А се повиши


Н. Гавазов

Конте: Нивото на Серия А се повиши

Наставникът на Интер Антонио Конте сподели впечатленията си след минимална победа на "нерадзурите"  над Удинезе с 1:0  в мач от 3-ия кръг на италианския шампионат.

"Похвалих момчетата, защото това бе много труден мач и три точки са изключително важни. Заслужихме ги, но заслужава да се отбележи, че Удинезе се бори докрай. Трябваше по-добре да оползотворим положенията си  и да премахнем всички въпроси по-рано, но вместо това винаги бяхме в пределите на досегаемостта.

Във вестниците се пишат  много глупости, но истината е, че нищо не идва лесно, всеки мач е битка. Очевидно е, че нивото на конкуренцията в  Серия А се е повишило.

Предупредих играчите, че Удинезе ще играе в защита и че трябва да бъдем внимателни при контраатака. Трябваше да започнем атаките с бранителите и успяхме срещу  отбор, който ще създаде проблеми на много противници през този сезон.

Предстои ни дълъг път и много работа, за да не загубим бдителността си. Искаме да бъдем твърди. Имаме много работа за вършене, но се радвам, че имаме различни възможности", заяви Конте.

  Сподели
152