Капело: Лукаку е модерен нападател


Н. Гавазов

Капело: Лукаку е модерен нападател

Бившият треньор на Милан, Реал Мадрид, Рома и Ювентус Фабио Капело сподели мнение за нападателя на Интер Ромелу Лукаку, а също така каза какво мисли за перспективите пред "нерадзурите".

"Лукаку е модерен нападател: вкарва голове, помага на отбора и работи в защита. Освен това сега той работи с Антонио Конте, а това е треньорът, който се откроява сред останалите.

Интер и Марота се справиха добре на трансферния пазар, но Конте се нуждае от време, за да наложи футболния си стил на отбора. Струва ми се, че това е основният  проблем, но аз съм оптимист по отношение на всичко останало", заяви Капело за La Gazzetta dello Sport.

Само преди няколко дни Капело изрази надежда, че другото ново попълнение на Интер Алексис Санчес ще успее да помогне на Лукаку да премине на по-високо ниво: "Отборът, който ме впечатли най-много е Ювентус. Особено през първото полувреме с Наполи, но съм много разочарован от защитата на неаполитанците. Харесвах Лацио, те се представиха добре и в двата мача, като успяха да запазят гръбнака от миналата година. Интер спечели мачовете си  с Лече и Каляри, след като Лукаку дойде при тях. Той е добър играч, с добро движение. Успя да вкара два гола, но единият от дузпата, а другият бе  резултат от грешка на вратаря. Лукаку е полезен на терена, но не е играч от световна класа. Алексис Санчес може да го докаже, ако иска".

Напомняме, че трансферът на Лукаку от Манчестър Юнайтед струва на миланския клуб 65 млн. евро. Така белгиецът стана най-скъпият трансфер  в историята на "нерадзурите". Футболистът подписа договор с Интер за период от пет години - до 30 юни 2024 година.

В началото на седмицата старши- треньорът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес каза, че отдавна не е виждал Лукаку толкова щастлив: "За първи път го виждам свободен и щастлив. Мисля, че сега той е готов да се срещне с една от най-големите футболни глави в кариерата си с Интер. Той е много заинтересован да бъде възможно най-добър за националния отбор, така че бях много впечатлен от това колко е щастлив и с какво нетърпение очаква с нетърпение мача".

  Сподели
201