Ултрасите на Интер: Обидите на феновете са признак на уважение, а не расизъм


Н. Гавазов

Ултрасите на Интер: Обидите на феновете са признак на уважение, а не расизъм

Групировката от фенове на Интер  Курва Норд публикува писмо във Фейсбук до белгийския нападател Ромелу Лукаку, който наскоро бе подложен на  расови обиди в мача от Серия А с Каляри.

"Здравей, Ромелу. Свързваме се с вас от името на обединението на феновете на Интер Curva Nord I. Да, това са момчетата, които ви посрещнаха на летището, когато пристигнахте в Милано. Наистина съжаляваме, че смятате, че инцидентът в Каляри е проява на расизъм. Трябва да разберете, че Италия не е като много страни в Северна Европа, където расизмът е ИСТИНСКИ  проблем.

Ние разбираме, че това може да ви се струва расистко, но не е така. Ние в Италия използваме някои "методи“, за да помогнем на отбора и да изнервим опонентите си. Това не е расизъм и е необходимо, за да ги накараме да сбъркат.

Ние сме мултинационална организация от фенове и винаги добре сме посрещали играчи от различни страни. Въпреки това, ние винаги сме използвали тези "методи“ срещу играчи от други отбори и ще продължим да го правим. Ние не сме расисти, както и феновете на Каляри.

Трябва да разберете, че на всички италиански стадиони хората подкрепят своите отбори, но в същото време правят всичко, за да попречат на съперника. Не защото са расисти, а за да помогнат на своя тим.

Моля, приемете това отношение от италианските фенове като почит, защото това означава, че те се страхуват, че можете да вкарате гол срещу техния любим отбор. Не е, защото те са расистки или ви мразят.

Истинският расизъм е съвсем различна история и всички италиански фенове го знаят много добре.

Когато казвате, че расизмът е проблем, с който Италия трябва да се бори, вие помагате да бъдат подтискани всички футболни фенове, включително и нас, и допринасяте за създаването на проблем, който всъщност не съществува във вида, в който е в други страни.

Ние сме много чувствителни и приемаме всякакви хора. Уверяваме, че нашата организация включва хора от различни раси, хора, дошли тук от различни части на Италия. Те също използват тези методи, за да провокират противник, дори ако той е от същата раса или от същия регион.

Моля, помогнете ни да изясним какво е расизъм и че италианските фенове не са расисти. Битката с РЕАЛНИЯ расизъм трябва да започне в училищата, а не на стадионите, а феновете са просто фенове. На стадиона те се държат много по-различно, отколкото в реалния живот.

Те никога няма да кажат на човек в реалния живот това, което адресират към играч на съперника от друга раса, уверяваме ви. Италианските фенове може да са несъвършени и можем да разберем вашето неудовлетворение заради изразените забележки, но те не са расисти“, се казва в писмото.

  Сподели
198