Марко Джампаоло: Не трябва да променям природата на играчите


Н. Гавазов

Марко Джампаоло: Не трябва да променям природата на играчите

Старши-треньорът на Милан Марко Джампаоло коментира поражението на тима с 1:0 в мач от първия кръг на Серия А срещу Удинезе.

"Загубата винаги е лоша, но самата игра очевидно не ми даде много положителни моменти.

Не се ограничавам в резултата и ще се опитам да анализирам хода на мача, нашата интерпретация на тактиката и новият начин на игра.

Има много неща, за които трябва да помисля. Притежаването на топката трябва да се превърне в атакуващо движение, но това даже не бе по наша по вина, а следствието от факта, че Удинезе има определени защитни характеристики, които затрудняват играта срещу тях.

Мисля за играта, за способността на атакуващото трио да осъзнае това, което искам да видя или може би се опитвам да ги накарам да направят нещо, което не съответства на тяхната природа.

Моето виждане за Милан е съвсем различно. Това не са само Сусо и Кастийехо, но и Пьонтек. Той има истинско движение на централен нападател.

Сусо е изключителен играч, но вероятно има различни характеристики. Нашата задача е да го накараме да играе в своята естествена роля. Ще трябва да работим върху това, включително да използваме старата схема 4-3-3.

Играчите не са виновни, те се опитаха много, просто не бива да променям характера им. Това не е моята работа. Трябва да увелича максимално използването на играчите и да разкрия техните качества.

До днес това не беше толкова очевидно. Отначало мислех, че Сусо ще стане треквартист, но трябва да надхвърлим моето разбиране, да използваме определени принципи и да се опитаме напълно да реорганизираме играта в атака.

Дори да бяхме спечелили срещата, това няма да промени нищо. Ние сме безпомощни, не ми харесаха действията в атаката, този отбор не е предназначен за такъв футбол.

Не се отказвам от нищо, но отсега нататък трябва да се съсредоточа върху други подробности", заяви Джампаоло.

  Сподели
376