Монтела: Защо пет съдии не могат да гледат видеозаписа?


Н. Гавазов

Монтела: Защо пет съдии не могат да гледат видеозаписа?

Старши-треньорът  на Фиорентина Винченцо Монтела остана недоволен от поражението с 4:3 в мача от първия кръг на Серия А с Наполи.

"Жалко е, че резултатът е точно такъв. Много може да се обсъжда безкрайно, но някои неща просто не се вписват в главата.

Очевидно е, че Мертенс се преструваше - защо петимата съдии не могат да използват VAR,  да прегледат видеозаписа и да видят това? А след това наричат Федерико Киеза симулант.

Една точка определено не би променила картината, но съм ядосан. Гневът е налице, защото се случват грешки, но не разбирам защо единият момент привлича дузпа, а другият не. Просто не разбирам

Арбитърът заяви, че ясно вижда нарушението на Мертенс. Но сега има VAR, защо да не се обърнем към него?

Иронията е, че е по-лесно да приемете грешката, когато няма VAR. Приемах още по-лоши грешки, когато бях играч, защото се случват грешки. Но не мога да разбера защо видеоасистентът не се намеси в тази ситуация.

Не съм съгласен с правилото за играта с ръка, но е така и трябва да се спазва. Може да не съм съгласен, но е така. Но случаят с Мертенс изобщо не мога да го разбера. Мисля, че утре след като гледам епизода отново, ще бъда още по-ядосан", заяви Монтела.

  Сподели
580