Дебют за Рибери и спектакъл със 7 гола на Фиорентина - Наполи


В. Мухарски

Дебют за Рибери и спектакъл със 7 гола на Фиорентина - Наполи

Отборът на Наполи победи Фиорентина като гост с 4:3 в мач от първия кръга на италианската Серия А. Домакините от Флоренция и гостите им от Неапол зарадваха привържениците с истинско голово шоу, като паднаха цели 7 попадения, а освен това имаше много напрегнати моменти и пред двете врати и разбира се - дебют на френската легенда Франк Рибери в шампионата на Италия.

Освен огромния брой попадения на "Артемио Франки" срещата ще запомни и с някои крайно дискусионни отсъждания на арбитъра Давиде Маса, който отсъди много спорна дузпа за Наполи, а в края на мача отказа да се допита до системата за видеоарбитраж (ВАР) в ситуация, при която Франк Рибери беше свален на земята около границата на наказателното поле.

Чилиецът Ерик Пулгар (9-дузпа) даде началото на зрелищния голов спектакъл, извеждайки домакините напред в резултата. Гостите обаче направиха обрат още преди почивката с попадения на Дрис Мертенс (38) и асистиралия му Лоренцо Инсиние (42-дузпа).

Никола Миленкович доведе резултата до 2:2 в 52-ата минута на двубоя, но само 4 по-късно Хосе Кайехон бе точен за 2:3. Тук дойде моментът Винченцо Монтела да се намеси. Наставникът пусна Кевин-Принс Боатенг като смяна в 61-ата, а четири по-късно ганаецът реализира със страховит шут от вътрешността на дъгата. Топката срещна дясната греда и спря в мрежата – 3:3. След това Лоренцо Инсиние (67) се разписа след пас на Хосе Кайехон и донесе успеха за водения от Карло Анчелоти тим.

В 78-ата минута бившата звезда на Байерн Франк Рибери дебютира с виолетовия екип, заменяйки Сотил. И бившият френски национал обаче не успя да помогне на тима от Флоренция да стигне поне до точката.

  Сподели
640