Ювентус иска ранни мачове в Серия А


Н. Гавазов

Ювентус иска ранни мачове в Серия А

Ръководството на Ювентус настоява за провеждането на  ранни мачове с цел задоволяване на интереса на азиатския пазар и увеличаване на приходите за самите клубове.  

"Искаме да намерим правилния баланс между местната и глобалната аудитория. Не става въпрос само за часовете на мачовете, а също така за правилното разпределение на правата за излъчването им и отборите, които се срещат в тези двубои. В този ред на мисли, разликата между Висшата лига и Серия А е огромна. Това е проблем вече години наред и е една от основните теми за спорове с Лигата", заяви маркетинговият директор на Ювентус Джорджо Ричи.

Напомняме, че Серия А е на второ място след Висшата лига по доходи от продажбата на ТВ -права, но що се отнася до азиатския пазар там изоставането от Премиършип е близо три пъти, докато преди по-малко от 15  години италианският футбол бе лидер по популярност в Азия.

Според източници, Ювентус ще предложи провеждането на ранен мач в събота и два ранни в неделя (от 12:30 часа местно време), както и изместване на основния пояс от 15:00 часа местно време за 14:00 часа, което предполага, че ранният мач ще трябва да стартира не по-късно от 12:00 часа.

  Сподели
451