Десподов отказва да напусне Каляри


Н. Гавазов

Десподов отказва да напусне Каляри

Нападателят на Каляри Кирил Десподов е отказал предложение на ръководството на клуба да бъде отдаден под наем във втородивизионния Кротоне. Според италиански източници, босовете не са останали доволни от това решение на нападателя, след като по-рано се договориха с представителя на Серия В за формата на трансфера на футболиста. Двата клуба се разбрали за 12-месечен наем без опция за откупуване в края на сезона. Десподов обаче отказал сделката, тъй като желае да се състезава в Серия А.

Напомняме, че футболист номер едно на България за 2018 г.премина в Каляри през зимата с много фанфари от страна на някои родни медии, но Десподов бе пратен в резерва само след два мача за сардинци, въпреки твърденията не местната преса, че Кирил е контузен и за това не играе.

Българинът участва в предсезонната подготовка на тима и дори вкара няколко гола за Каляри срещу аматьорски отбори, но това се оказа недостатъчно, за да впечатли треньорския щаб на островитяните. По всичко изглежда, че Роландо Маран не разчита на нападателя, който даже не попадна в групата за мача за Купата на Италия с Киево. Допълнителна индикация, че Десподов няма място в Каляри са започналите преговори за нападателя на Аталанта Муса Бароу, в когото Маран вижда трети избор на нападател след Леонардо Паволети и Жоао Педро.

  Сподели
498