Анонс на 7 кръг в Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 7 кръг в Серия А - срещите в събота

Милан - Киево

Дата: 16 октомври 2010
Час: 19:00
Стадион: „Джузепе Меаца", Милано
Съдия: Жервасони

Намери ли Милан най-сетне своя ритъм или специалиста по контраатаки Киево ще се възползва от най-голямата слабост на „росонерите" през настоящия сезон? Наставникът на „червено черните" Масимилиано Алегри има богат избор в атака, но някой измежду големите имена със сигурност ще остане на пейката, за да се подготви и отпочине за мача от Шампионската лига другата седмица. Кой ще бъде това - специалистът обеща да разберем преди мача. Въпреки атакуващия си потенциал, „росонерите" съвсем не са с най -плодовито нападение - Наполи, Ювентус и Палермо имат повече отбелязани голове от миланци, а в последния кръг победата срещу Парма дойде благодарение само на удивителния удар на Пирло от 30 метра.

Истинският проблем за Алегри е защитата и поради това Киево се явява един от най-опасните му съперници. Тенденцията от миналия сезон в Милан да се играе на контраатака, сега намира успешно приложение при „летящите магарета", които имат един невероятен изпълнител в лицето на Пелисиер. Точно поради това не бива да се учудваме, че Киево победи като гост атакуващите отбори на Дженоа и Наполи, а загуби от Бреша и се затрудни срещу Каляри, които играят по-затворено. В момента отбора изненадващо е на пето място в класирането с 10 точки от шест мача, но пък в последните си две срещи веронци нямат победа.

За Милан отпадат Янкуловски и Амброзини. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. Ако защитата и средната линия са ясни, то в нападение нещата не са така, защото Алегри заяви на днешната пресконференция, че кои ще са тримата нападатели ще реши в последния момент. Вероятен състав: Абиати; Бонера, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Пирло, Зеедорф; Пато, Ибрахимович, Роналдиньо.

Стефано Пиоли няма да може да разчита на Лучиано, Сардо и Де Паула. Извън групата са още Ринкон, Мореро, Силвестри и Гаспарето. В центъра на отбраната е по- вероятно срещата да започне Цезар отколкото Мандели, а в нападение Москардели отколкото Тереау. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Сорентино; Фрей, Андреоли, Цезар, Мантовани; Бентиволио, Риджони, Марколини; Болиачино; Пелисиер, Москардели.

Не бива да отписваме в този мач „летящите магарета", които поднесоха вече големи изненади срещу Дженоа и Наполи. Киево обае никога не е побеждавал на „Сан Сиро" и в своята история има само две равенства тук. Ако Милан мисли по-малко за предстоящия мач от Шампионската лига и внимава в защита, напълно реално е да победи.

Прогноза за: Милан - Киево 1:0

 


Рома - Дженоа

Дата: 16 октомври 2010
Час: 21:45
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Дамато

Дженоа няма победа на „Олимпико", но заяви, че идва за трите точки. Ако това стане, проблемите за Рома със сигурност ще се увеличат. „Вълците" победиха на 25 септември шампиона Интер, а след това и Клуж, което даде основание да се смята, че отбора излиза от кризата. Последвалата загуба в Дербито на Слънцето обаче изпрати отбора на Раниери на предпоследно място в класирането с едва 5 точки от шест мача и напрежението отново се чувства в лагера на столичани.

Дженоа имаше претенции да се бори за Топ 4, но подобно на всички кандидати за престижните места, стартира разочароващо. В момента отбора не е в най-зашеметяващата си форма, след като в последните си пет мача има едва една победа. Истинският проблем за „грифоните" е, че не могат да запазят вратата си суха и да задържат резултата. Така се получи срещу Киево и Парма, а срещу Бари победата дойде в допълнителното време. Тази победа всъщност изпрати Дженоа на 10-то място в класирането с осем точки от шест мача.

Противно на очакванията, международната пауза не помогна на Раниери, а му донесе нови проблеми. Към контузения Серджо се присъединиха също така Даниеле Де Роси и Вучинич, като и двамата останаха извън групата. Менес бе включен в нея, но със сигурност няма да започне като титуляр, поради болки в бедрото. Контузен е и Адриано. Така схемата на игра ще бъде 4-4-2, която може би ще прелива при атаките в 4-3-1-2. Вероятен състав: Лобонц; Касети, Бурдисо, Хуан, Рийзе; Тадей, Писаро, Бриги, Перота; Тоти, Бориело.

Гасперини също има проблеми в кадрово отношение, след като Янкович и Велосо са контузени, а Морети е наказан за една среща. Цигони и Модесто също останаха извън групата. Схемата на игра ще бъде 3-4-3. Вероятен състав: Едуардо; Чико, Дайнели, Ранокия; Рафиня, Милането, Кхария, Крисчито; Паласио, Тони, Скули.


Всички погледи ще са приковани във Франческо Тоти, който трябва наистина да докаже, че няма конфликт между него и треньора. А доказателството за това е, да  даде всичко от себе си и поведе отбора към победата. От друга страна Дженоа ще бъде труден тест за столичани и въпреки, че „грифоните" нямат тук победа, точно сега не са най-подходящия съперник за отбора на Раниери. Няма да е изненада, ако гостите си тръгнат с точката, въпреки че везните клонят съвсем леко в полза на столичани.

Прогноза за: Рома - Дженоа 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154