Надежди за Ювентус за връщане на отнетите титли


Н. Гавазов

Надежди за Ювентус за връщане на отнетите титли

Ювентус се надява отнетите две титли на отбора да бъдат върнати обратно. Тласък за това твърдение даде Расо Д'Онофрио, който е експерт по спортно право и представлява интересите на Лучано Моджи. Той заяви за радио Power Station , че няма нужда Италианската футболна централа (FIGC) да изчака до края на текущия процес и съда в Неапол да вземе решение. Както е известно, от FIGC обявиха, че ще изчакат края на процеса и тогава ще обявят дали ще върнат отнетата през 2006 година титла на Ювентус.

„За да се поиска преразглеждане на процеса от 2006 г, е необходимо да се изчака резултата от Неапол. Голяма част от сегашните доказателства не бяха представени тогава и в момента нещата са обърнати. Но това не означава, че титлите не могат да бъдат върнати още преди края на настоящия процес", заяви Д'Онофрио.

В момента съдът в Неапол се запознава със записите на 171 000 подслушвания на телефонни разговори - материал, който липсваше по време на първия процес от 2006 г. и който според експертите, ако тогава бе предоставен Ювентус нямаш да бъде изхвърлен в Серия B.

В събота полицая Франко Зампа, който бе ключов свидетел по първото дело Калчополи, разтърси медийното пространство, след като издаде книга в която нашироко обяснява, че тогавашния състав на съда не е разгледал всички материали по делото и просто са приели, че Ювентус и в частност Моджи са виновни. Той заяви в коментар за Tuttosport, че никога е нямало реални доказателства срещу торинци, а всичко се е базирало на предположения. В същото време доказателствата срещу другите клубове, в това число и Интер са били пренебрегнати

 

  Сподели
72