Интер няма да бърза с покупката на Лукаку


Н. Гавазов

Интер няма да бърза с покупката на Лукаку

Генералният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че неговият клуб няма да бърза с покупката на нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку.

Новият старши-треньор на Интер Антонио Конте избра Лукаку за цел номер едно през това лято, а самият Лукаку не крие желанието си да работи с Конте и да играе в Серия А.

Въпреки това, Юнайтед желае най-малко  да върне поне 75 милиона паунда, за които Ромелу бе купен преди две години от Евертън, а Интер няма такива пари в момента.

В тази ситуация италианският клуб е принуден да продава играчи, които не са включени в плановете на Конте, а също така проучва възможността за наемане на Лукаку и последващата му покупка. Съдбата на белгийския нападател няма да бъде решена бързо.

"Ние сме в процес на работа на трансферния пазар. Работим усилено, за да съберем най-добрия състав  за новия сезон. Ние сме амбициозни и искаме да имаме възможно най-добрия тим. Трябва да действаме и в рамките на нашите финансови възможности.

Не можем да бързаме, защото бързането може да доведе до грешки. Имаме ясни идеи, но трябва да бъдем търпеливи. Поставяме пред себе си важни задачи и важни трансферни цели", заяви Марота.

  Сподели
399