Кулибали: Сари е луд


Н. Гавазов

Кулибали: Сари е луд

Защитникът на Наполи Калиду Кулибали разказа ситуация от съвместната си работа с Маурицио Сари, при която е бил принуден да изостави жена си и новороденото дете в клиника.  

"Когато се подготвяхме за мача със Сасуоло, аз казах на Сари: “Господине, съжалявам, но трябва да си тръгна. Синът ми скоро ще се роди!".

 Треньорът изглеждаше напрегнат. Размишляваше и постоянно пушеше, след което каза: “Добре, можеш да си тръгнеш, но трябва да се върнеш вечерта в началото на играта. Нуждая се от теб, Кули".

Бързо се втурнах в клиниката. В 13:30 се роди малкият неаполитанец. Нарекохме го Сени. Това бе най-щастливият ден в живота ми. Около четири часа ми се обади Сари. Този човек е луд. Казвам го в добрия смисъл, но той е луд.

Той каза: "Кули? Връщаш ли се? Имам нужда от теб! Много си ми нужен! Моля те!".

Жена ми почиваше и вероятно се нуждаеше от мен. Но не исках да оставя съотборниците си, защото много ги обичам. Получих благословия от жена си и отидох на стадиона.

В съблекалнята видях, че не съм в стартовия състав. Приближих се до Сари и попитах: "Мистър! Шегуваш ли?". Той отговори: "Какво? Това е моят избор".  Треньорът ме изпрати на пейката. Попитах: "Мистър! Синът ми! Жена ми! Оставих ги! Каза, че имаш нужда от мен!".  Сари отговори: "Да, имаме нужда от теб на пейката".

Когато си спомням тази ситуация сега, искам да се смея, но тогава исках да плача. Може да изглежда, че тази история е наситена с негатив, но за мен тя показва колко много обичам Наполи", спомня си Кулибали.

  Сподели
481