Буфон: Конте никога не е предавал Ювентус


Н. Гавазов

Буфон: Конте никога не е предавал Ювентус

Вратарят Джанлуиджи Буфон, който преди това играеше за Ювентус, защити Антонио Конте от обвиненията, че е предател, след като специалистът оглави Интер.

"Това, което наистина ме разстрои и нарани, е, че някои от феновете на Ювентус ме призовават да се премахне звездата на Конте от Залата на славата в клуба, след като той поведе Интер. Познавам добре Ювентус, играчите и феновете на този отбор, така че знам какво даде Антонио на Ювентус и какво е то. Той даде на Юве всяка капка пот, той направи всичко за доброто на отбора. В продължение на три сезона като треньор, той никога не си даваше почивка.

Имам чувството на дълбоко уважение към Антонио и близостта  с него. Когато се съберем, чувстваме доверие  и взаимно уважение. Неговият професионален избор, дори и да е невероятен, не може да развали такова богато минало. Той никога не е предавал Ювентус. Смятам, че завръщането му в Серия А е важно за целия италиански футбол, както и завръщането на Паоло Малдини, Звонимир Бобан и Маурицио Сари", заяви Буфон.

  Сподели
345