Икарди може да разтрогне заради психически тормоз


Н. Гавазов

Икарди може да разтрогне заради психически тормоз

Нападателят на Интер Мауро Икарди възнамерява да прекрати договора с клуба по съдебен начин, съобщава Arenacalcio.it, Настоящото споразумение между аржентинеца и "нерадзурите" изтича през лятото на 2021 година.

Аржентинецът обвинява Интер в мобинг (форма на психологическо насилие в отбра чрез сплашване и изолация, за да принуди някой да напусне работното място).

Икарди смята за мобинг  решението на Интер да го лиши от капитанската лента. Той посочва също така като  психологическо насилие и отсъствието му от заявката за мача срещу Лацио през март, изолация в съблекалнята и други действия. Отбелязва се, че Мауро вече е провел първите си срещи с адвокати, които се занимават с трудовоправни въпроси.

В Италия вече съществува подобен прецедент. Бившият нападател Лацио Горан Пандев спечели делото срещу римляните през декември 2009 г. и напусна клуба безплатно. Освен това, "орлите" платиха на македонеца обезщетение за нанесени морални щети.

Напомняме, че новият старши-треньор на  Интер Антонио Конте не иска да вижда аржентинеца в своя отбор.

Икарди бе лишен от капитанската лента  на 13 февруари, след което не тренираше 6 седмици, оправдавайки се с травма. Всички ултраси на  Интер излязоха с изявление, с което поискаха напускане на Мауро. Те са убедени, че присъствието на аржентинеца носи раздори в отбора.

През изминалия сезон 26-годишният Мауро участва в 37 мача за Интер, отбеляза 17 гола и даде 5 асистенции. Предполага се, че Интер е готов да го продаде за 50 милиона евро.

  Сподели
407