Райола успешно обжалва и в Италия


Н. Гавазов

Райола успешно обжалва и в Италия

Известният футболен агент Мино Райола успешно обжалва забраната си за работа в Италия.

Жалбата му бе удовлетворена от Федералния апелативен съд, във връзка с което агентът  отново може да упражнява дейност в страната.

По-рано трансферната дейност на Райола бе забранена от ФИФА, но това решение бе временно замразено и поради подаването на жалба пред Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS).

Съобщава се, че подобно решение на Федералния апелативен съд увеличава шансовете за трансфер на клиента на Райола Пол Погба от Манчестър Юнайтед в Ювентус.

Напомняме, че през май ФИФА забрани на агента да се занимава с футболни дейности за период от 3 месеца. Причината за наказанието бе  нередност в сделката по трансфер  на клиента на Райола нападателят на Сасуоло Джанлука Скамак в Цволе.

Самият агент твърдеше, че спирането от работа е политически мотивирано. Райола е сигурен, че е дисквалифициран заради думите му към Италианската футболна федерация, която агентът нарече "слаба и несъществуващ".

Мино Райола - един от най-известните и успешни агенти в световния футбол. Сред клиентите му са много известни футболисти: Златан Ибрахимович, Марио Балотели, Пол Погба, Блез Матюиди, Кингсли Коман.

  Сподели
438