Анонс на 6 кръг в Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 6 кръг в Серия А - срещите в неделя

Наполи - Рома
Дата: 3 октомври 2010
Час: 16:00
Стадион: „Сан Паоло", Неапол
Съдия: Талявенто (Терни)


6 кръг на Серия А ще дари любителите на италианския футбол не с едно, а с две дербита. Срещата Наполи - Рома или т.нар. Дерби на Слънцето заслужава не по-малко внимание от Дербито на Италия. Благодарение на двата клуба, честа на Юга е спасена и можем да кажем, че се дава достоен отпор на Севера. В началото на 20 век практически Наполи е бил сам в тази борба, а към нея се присъединява и Рома при създаването си през 1927 година. Дербито на Слънцето - то е било винаги зрелищно, амбициозно и страстно противопоставяне, което всеки ценител на Калчото няма право да изпуска.

Неаполитанците за разлика от Рома стартираха кампанията си не толкова зле - след пет изиграни мача имат 8 точки, което е с две по-малко от лидерите Интер и Лацио. Отделно от това, отбора вкарва средно по два гола на мач и отстъпва по този показател единствено на Ювентус. Има едно „но" обаче. Както активно вкарва голове, Наполи не по-малко активно и допуска. Същия проблем като на Ювентус. И ако този проблем не съществуваше, спокойно хората на Валтер Мацари можеха да заемат лидерското място. В последната си среща отбора размаза като гост Чезена с 4:1, а в четвъртък направи зрелищно 3:3 в Букурещ срещу Стяуа.

Рома започна сезона в свой стил - ужасно. Даже много ужасно - най-слабия си старт от 36 години насам! Впрочем, „благодарение" на този старт Раниери замени Спалети в началото на миналогодишната кампания. След първите 4 кръга „вълците" имаха само 2 точки, но през уикенда столичани победиха лидера с 1:0 и в момента имат 5 точки от 5 мача. Поради това и Рома заема скромното 18 място в класирането. Тази победа всъщност беше много важна, защото в медиите се появиха спекулации за напускане на Раниери, за конфликт с капитана Тоти и провал на сезона. Сега Рома просто трябва да започне да побеждава - така както го правеше в предишния сезон.


Домакините почти нямат проблеми в кадрово отношение. С изключение на Лукарели, всички други футболисти са здрави. Наказани няма . Единствения проблем пред Мацари е поста ляв бек - трябва да избира между Ароника и Грава, но на този етап везните накланят към първия. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1 с Кавани на върха, но почти винаги когато неаполитанците овладеят топката, схемата се трансформира в 3-3-2-3. Вероятен състав: Де Снтис; Кампагнаро, Канаваро, Ароника; Маджо, Пациенца, Гаргано, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Рома е без Адриано, Серджио и Тадей които са контузени. Мексес е наказан заради злополучния червен картон срещу Бреша, Перота също изтърпява наказание. Схемата на игра, която ще избере Раниери е 4-3-1-2. Но е много вероятно да се спре и на 4-4-2. И при двете отпред ще са Тоти и Бориело. При втората Менес ще се изтегли назад и атаките ще се осъществяват основно по крилата. Впрочем, много е вероятно когато бъде овладяна топката, именно по този начин да се атакува. Вероятен състав: Лобонт; Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе; Де Роси, Писаро, Бриги; Менес; Бориело, Тоти.

Излишно е да казвам, че това ще бъде вълнуващ двубой. През 2007 година двата отбора завършиха 4:4, а след това Рома взе две чисти победи с 2:0 и 3:0. През тази пролет хората на Раниери поведоха с 2:0, но в крайна сметка мача завърши 2:2. А нека отбележим още един факт - 13 години вече Наполи няма победа в Дербито! Дали в неделя вечер това ще бъде променено - предстои да разберем. Относно това на какъв знак да заложим, аз не бих рискувал само с един и бих използвал троен.

Прогноза за: Наполи - Рома 2:1

 

 


Фиорентина - Палермо


Дата: 3 октомври 2010

Час: 16:00

Стадион: „Артемио Франки", Флоренция

Съдия: Паоло Мацолени (Бергамо)


Среща между два отбора, на които специалистите предричаха участие в Топ 6 на Серия А, но които в момента се намират в долната половина на таблицата за класиране. Фиорентина със Саниша Михайлович начело, трябваше да изиграе цели пет мача, за да постигне първата си победа в първенството. Това стана срещу Парма и то по много труден начин - с голове на Ляич и Силвестри в последните 30 минути на срещата. Очевидно е, че „виолетовите" ще търсят втората си победа, но те ще трябва да я постигнат срещу отбора на Палермо, който отчаяно се нуждае от точки. В момента Фиорентина се намира на 15 място в класирането с пет точки в своя актив.

След доста посредствен старт при който в четири мача във всички турнири спечели само една точка, Палермо започна да придобива познатия си облик. Последва изненадваща победа в Торино срещу Ювентус, а в средата на седмицата сицилианците победиха с 1:0 Лозана в турнира на Лига Европа. Въпреки това, натискът върху Делио Роси става все по-голям, след като миналата седмица, в края на мача срещу Лече президента на клуба Маурицио Зампарини се оплака, че защитниците допускат елементарни голове. Палермо също има 5 точки както своя противник и заема 14-то място в Серия А.

Михайлович няма да може да разчита на Йоветич, Д'Агостино, Варгас и Гулан поради контузии. Муту е наказан до 29 октомври. Така на левия край на халфовата линия е по-вероятно да застане Маркиони отколкото Сантана. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Фрей; Де Силвестри, Гамберини, Кролдруп, Паскуал; Монтоливо, Донадел; Серчи, Ляич, Маркиони; Джилардино.

Дел Роси е без Бричето, Миколи, Ливерани, Риджони, които са с травми. Карозиери е наказан до април 2011-та. Схемата на игра ще е 4-3-2-1. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Миглиачио, Бацинович, Ночерино; Пасторе, Личич; Пинила.

Миналата година двата отбора завършиха при резултат 1:0 за Фиорентина. В момента съперниците са с почти еднакви показатели и едва ли ще бъде изненада ако завършат наравно. По-вероятно е обаче домакините макар и трудно да победят.

Прогноза за: Фиорентина - Палермо 1:0

 

 

Болоня - Сампдория


Дата: 3 октомври 2010

Час: 16:00

Стадион: „Ренато Дал'Ара", Болоня

Съдия: Баракани


Среща между два отбора, които имат еднакъв брой точки - по шест, но този факт трябва да радва повече Болоня, отколкото Сампдория. Сезонът за домакините започна драматично, след като в навечерието на 1 кръг президентът Порседа уволни треньора Коломбо и поста пое Алберто Малесани. Въпреки това Болоня направи изненадващо нулево равенство с Интер, а в третия кръг не допусна да бъде победен и от вицешампиона Рома, завършвайки 2:2, като в герой се превърна Ди Вайо, който отбеляза головете за своя тим.

Сампдория започна сезона ефектно - с победа 2:0 над Лацио и равенство в Торино срещу Ювентус, но след това излезе от коловоза и не успя да победи Каляри и Удинезе. Защитата се проявява добре, но нападателите в лицето на Пацини и Касано наистина трябва да преоткрият себе си. Победата над Дебрецен в средата на седмицата уталожи критиките, но медения месец за треньора Доменико Ди Карло е към своя край и ако генуезци не започнат да побеждават, може да се наложи и треньорска смяна.

Морлео, Писану и Кхрин са контузени и извън групата на домакините. Схемата на игра е 4-3-3, като на левия фланг на атаката изборът ще е между Меджиорини и Хименес. Вероятен състав: Вивиано; Гариш, Портанова, Бритош, Рубин; Касарини, Перес, Мудингай; Силигарди, Ди Вайо, Меджиорини.

Десена и Марилунго отпадат поради травми за Сампдория. Схемата на игра е 4-4-2. Вероятен състав: Курчи; Заури, Гасталдело, Лучини, Циглер; Семиоли, Паломбо, Обианг, Губерти.


По принцип Самп не играе добре навън, но качеството на футболистите в отбора е по-добро от това на своя противник. Длъжници на феновете си остават Пацини и Касано, които ако в неделя следобед се разиграят, нищо добро не очаква домакините. Миналата година двата отбора не се победиха, предполагам, че сега също няма да го направят.

Прогноза за: Болоня - Сампдория 1:1

 

 

Лацио - Бреша


Дата: 3 октомври 2010

Час: 16:00

Стадион: „Олимпико", Рим

Съдия: Чели


Лидерът в класирането приема четвъртия Бреша. Обърнатият с главата надолу старт на сезона, постави отборите в позиции, които никой не очакваше през лятото. Така „бианкочелестите" са с десет точки и втори заедно с Интер, а Бреша заема четвърто място с 9 точки. Тази среща се явява идеалната възможност за Лацио дори да оглави класирането, с оглед на трудния мач на Интер с Ювентус, още повече, че четвърти пореден мач „орлите" нямат загуба.

Новакът Бреша, който би трябвало да се бори за своето оцеляване през този сезон, започна наистина с очаквана загуба, но след това постигна две много забележителни победи - срещу Палермо с 3:2 и над Рома с 2:1. Като прибавим успеха и над Киево като гост - със сигурност хората на Джузепе Лачини са изненадани приятно от себе си.


Мегни и Матусалем отпадат поради травми за домакините. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Със сигурност Флокари ще води атаката, другият избор е между Роки и Зарате, но по-вероятно е изборът да падне върху аржентинския футболист. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Раду; Броки, Ледесма, Маури; Ернанес; Флокари, Зарате.

За Бреша отпаднаха поради травми Вас и Зоболи. Под въпрос е дали Замбели ще започне на десния край на защитата. По-вероятно е там да видим Берарди. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, но на моменти и в зависимост от резултата Бреша играе и с трима нападатели, като Кордова се изтегля от опорната зона и се превръща в двигател на отбора. Вероятен състав: Серени; Берарди, Бега, Мартинес, Даламано; Хетемаж, Кордова, Баиочо; Диаманти; Едер, Сарачиоло.

 

Последният път когато двата отбора се срещнаха, бе през февруари 2005 -та и тогава Лацио не успя да победи своя съперник. По принцип „орлите" са непредвидим отбор и допуснаха вече пет гола. Но това е шанса им да оглавят класирането и едва ли ще го пропуснат. А и техните фенове много изстрадаха миналия сезон и заслужават да бъдат зарадвани.

Прогноза за: Лацио - Бреша 2:0

 

Останалите срещи от кръга са:

Лече - Катания

Киево - Каляри

Дженоа - Бари

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213