Интер - Ювентус: Великото дерби на Италия


Н. Гавазов

Интер - Ювентус: Великото дерби на Италия

Интер - Ювентус
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 03.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти


Дербито на Италия винаги е имало фундаментален характер, но особено се изостри след като през 2006 година торинския Ювентус бе натирен в Серия В заради процеса Калчополи (обстоятелствата около който и до този момент не са напълно разкрити, а вината на „Старата госпожа" след всяко съдебно заседание става все по-малка). Бяха отнети титлите през 2005 и 2006 година, Интер прибра няколко играчи на Юве, попълни с други своя състав и в момента е хегемон в италианския футбол. По-късно започна да се изяснява, че инициатор на разследването е президента на „нерадзурите" Морати, а какво се случва в наши дни - знаем много добре: Ювентус вече подаде жалба, че титлата е дадена неправомерно на Интер, а Виери заведе дело срещу бившия си клуб, заявявайки, че процеса Калчополи е бил инсцениран.

В следващите месеци със сигурност ще бъде горещо в Италия, въпреки наближаващата зима. Но не по-малко ще бъде горещо в неделя вечер на „Сан Сиро", а напрежението продължава да расте, защото това винаги е бил важен мач за двата отбора и за Серия А като цяло.

Миланци изкараха последната седмица много трескаво. Отначало Интер загуби в Рим за първи път през новия сезон. В последната минута Мирко Вучинич с точен удар с глава донесе на столичани трите точки. В Шампионската лига обаче, действащия европейски шампион спокойно раздроби Вердер, вкарвайки му четири безответни гола. В момента Интер има 10 точки и е на първо място в класирането заедно с Лацио. Отборът превърна своя стадион в крепост, а защитата изглежда толкова сигурна, както е била винаги и допусна най-малко голове от всички в Серия А - само три.

Ювентус в последния кръг леко надигра Каляри, а три гола вкара Милош Красич, с което, поне засега сърбинът се превърна в постоянен абонат на Dream Team на Futbol TV. „Старата госпожа" обаче не започна сезона  добре - загуби при гостуването си на Бари, което бе изненада, а след това не успя да победи Сампдория у дома си. Последва разгром като гост на Удинезе с 4:0 и феновете бяха успокоени. Подмлади ли се „Старата госпожа" обаче? Едва ли, защото хората на Делнери загубиха от Палермо с 1:3 на своя стадион. Ето това е представянето на Ювентус - противоречиво. Доказателство за думите е факта, че торинци са отбелязали най-много голове в Серия А - 12, но са допуснали и най- много - 9.


Кадровото състояние на Интер и Ювентус:

 

Рафа Бенитес има сериозни затруднения в кадрово отношение. Вердер беше преодолян леко, но докторите се затрудниха много. Централният защитник Лусио разтегна мускул и бе сменен, така че в неделния двубой той ще бъде особено внимателен. Жулио Сезар също се наложи да бъде заменен, за да се предпази от контузия, но Мота, Санети, Самуел и Пандев са контузени и са извън групата за мача. До днес на обяд нещата бяха още по-страшни, защото не бе сигурно дали Милито ще играе. Последните сведения са, че аржентинеца започва титуляр. Ако това все пак не стане (което ме съмнява), Ето'о ще бъде на върха на нападението, а Каутиньо ще застане отляво. Схемата на игра е 4-2-3-1, като зад Милито ще бъдат Биябияни, Снайдер и Ето'о. На мястото на Санети пък ще играе Кордоба, а Станкович ще бъде отдясно на опорната зона.


С какво ще ни удиви Ювентус? С почти нищо. „Старата госпожа" е изпълнена с мъст и готова да даде отпор на своя стар и най-зъл враг в Италия, но само това не е достатъчно. Последните мачове ни убеждават, че с атаката всичко е наред, но трябва да бъдат подобрени нещата и в отбрана. Фланговите защитници Григера и Де Челие са най-проблемното звено в отбора на Делнери и много често противниковите нападатели проникват именно оттам. Няма начин Рафа Бенитес вече да не го знае този факт. Контузени са Траоре и Буфон, а извън групата останаха Гросо, Ланзафаме, Мартинес, Ринуалдо и Салихамиджич, но това са играчи които и без това не намират място в основния състав. Добрата новина е възстановяването на Амаури, който ще започне като титуляр. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като Красич застава на левия фланг, а Пепе отдясно.


Преди срещата с Интер, президента на Ювентус Анели се обърна със специално писмо до запалянковците, което така и никой не разбра. Какво е имал в предвид президента - той си знае, но очевидно е, че трябва да се чете между редовете. Аз си мисля обаче, че с писма няма да се постигне нужния успех. „Старата госпожа" наистина ще се хвърли в люта битка, но едва ли ще и стигнат силите да пребори своя враг. А Интер от своя страна едва ли ще пропусне  възможността да унижи Ювентус. Очаквам оспорван двубой, който по-вероятно е домакините да спечелят, отколкото да завърши без победител.

Прогноза за: Интер - Ювентус 2:1


Последни 5 изиграни срещи:
Интер:
14 септември Твенте - Интер 2:2 (Шампионска лига)
19 септември Палермо - Интер 1:2 (Серия А)
22 септември Интер - Бари 4:0 (Серия А)
25 септември Рома - Интер 1:0 (Серия А)
29 септември Интер - Вердер 4:0 (Шампионска лига)
Ювентус:
16 септември Ювентус - Лех Познан 3:3 (Лига Европа)
19 септември Удинезе - Ювентус 0:4 (Серия А)
23 септември Ювентус - Палермо 1:3 (Серия А)
26 септември Ювентус - Каляри 4:2 (Серия А)
30 септември Манчестър Сити - Ювентус 1:1 (Лига Европа)

Досегашни срещи:
Интер - Ювентус
160 мача
48 победи за Интер
40 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 229:196 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.75
Равен - 3.40
Ювентус - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199