Аталанта влезе в ШЛ! За Милан остана разочарованието и ЛЕ


FUTBOL-TV

Аталанта влезе в ШЛ! За Милан остана разочарованието и ЛЕ

Аталанта за първи път в своята завърши на трето място в Серия А, а с това си спечели и правото на дебютно участие в Шампионската лига. Хората на Джан Пиеро Гасперини записаха успех у дома над Сасуоло с 3:1, което в комбинация с драматичната победа на Интер над Емполи (2:1) остави Милан извън топ 4. "Росонерите" спечелиха гостуването си на СПАЛ с 3:2, но това не бе достатъчно, тъй като им трябваше грешна стъпка на поне един от преките съперници.

Попаденията за Аталанта вкараха Дуван Сапата, Алехандро Гомес и Марио Пашалич, а Доменико Берарди откри резултата от страна на символичните гости. Така Сезам се отвори пред играчите от Бергамо. 

В същото време мечтата на Милан да се завърне в Шампионската лига след дълга пауза се изпари. "Росонерите" победиха трудно СПАЛ с 3:2, но останаха на пето място в крайното класиране на Серия "А" за сезон 2018/2019 година. Хората на  Дженаро Гатузо " започнаха добре и поведоха с два гола на Хакан Чалханоглу (17) и Франк Кесие (22), но Франческо Викари (28) и Мохамед Салим Фарес (52) изравниха. След това Кесие от дузпа в 66-ата минута донесе четвъртата поредна победа на миланския гранд, но и това не стигна.

  Сподели
97