Барселона не се интересува от Ориги и Йоренте


Н. Гавазов

Барселона не се интересува от Ориги и Йоренте

Барселона не се интересува от нападателите Дивок Ориги и Фернандо Йоренте, съобщава испанският журналист Луис Боу. По-рано през седмицата в местната преса се появи информация, че каталунският клуб е насочил вниманието си към въпросните двама футболисти, с оглед на това, че тимът има нужда от мощен нападател, който е способен да влияе на резултата след появата си като резерва.

Сега става ясно, че тази информация не отговаря на истината. Ливърпул, който държи правата на Ориги няма намерение да продава футболиста, поради тази причина каталунците са наясно, че "червените" ще поискат поне 40 милиона паунда за своя футболист, а испанският шампион не е готов да плати тези пари.

Идеята с Йоренте е привлекателна от гледна точка на това, че играчът е с изтичащ договор и ще бъде свободен агент през лятото. Треньорският щаб на "блаугранас" обаче не желае трансфер на Йоренте, тъй като стилът на игра на испанеца не подхожда на философията на отбора.

Боу потвърждава, че Барселона продължава с търсенето на нападател, но това няма да бъде някой измежду Ориги или Йоренте. Представителят на медиите допълва също така, че това няма да повлияе на намерението на каталунците да бъде получен Антоан Гризман.  

  Сподели
449