Болоня се спаси след зрелищен хикс с Лацио


FUTBOL-TV

Болоня се спаси след зрелищен хикс с Лацио

Болоня си осигури оставането в Серия А и през следващия сезон. Това стана факт след равенство - 3:3 при гостуването си на носителя на Купата на Италия Лацио в двубой от предпоследния 37-и кръг. Хиксът тотално отказа "орлите" от битка за място в Топ 6, но това не бе от такова значение, след като през седмицата момчетата на Симоне Индзаги вдигнаха Копа Италия и бяха посрещнати като герои от тифозите на "Олимпико".

В 14-ата минута Лукас Лейва подаде на Хоакин Кореа в наказателното поле, а той успя да се обърне и да завърти топката в далечния ъгъл, откривайки резултата. Болоня осъществи пълен обрат малко след паузата, когато Поли и Дестро набързо направиха 1:2. Лацио обаче бързо отговори. Чиро Иммобиле намери Бастос в наказателното поле и с отличен удар той не пропусна да вкара, за да направи 2:2, малко преди да е изминал час игра.

Малко след това Рикардо Орсолини отново изведе гостите напред,  а десет минути преди края Сергей Милинкович-Савич изравни. В оставащите минути до нови попадения не се стигна.

  Сподели
109