Наполи с разгром срещу Интер


FUTBOL-TV

Наполи с разгром срещу Интер

Наполи записа категоричен успех над гостуващия Интер с 4:1 в мач от 37-ия кръг в италианската Серия А. По този начин "нерадзурите" останаха на четвъртото място с 66 точки, на точка пред градския враг – Милан (65), кръг преди края. Ситуацията е доста сложна за Интер, който рискува участието си в Шампионската лига през следващия сезон, ако не успее да победи Емполи в домакинството си в последния кръг. Наполи от своя страна е непоклатим от втората позиция и регистрира 79 точки след 37 изиграни мача, като е на 13 пункта пред четвъртия Интер, както и от третия Аталанта (66).

В 16-ата минута обаче, Пьотр Желински изстреля страхотна топка от около 20 метра, за да изведе южняците напред в резултата. След почивката головете започнаха да валят един след друт. След час игра Дрийс Мертенс направи 2:0, след като се измъкна от Миранда и Шкриняр и успя да прати топката в мрежата.

В 71-ата минута Фабиан Руис вкара трети гол във вратата на Интер и на практика сложи точка на спора между двата тима. В 78-ата минута последва удар в гредата на Лаутаро Мартинес, след което при нова контра Руис вкара с удар в близкия ъгъл за 4:0.

В 81-ата влезлият като резерва Мауро Икарди върна един гол за Интер, след като бе фаулиран за дузпа и сам я превърна в гол.

В последния кръг в Серия А Интер приема Наполи на "Джузепе Меаца", докато Наполи ще гостува на Болоня в Реджо Емилия за край на кампанията си.

  Сподели
461