Аниели: Алегри написа история в Ювентус


Н. Гавазов

Аниели: Алегри написа история в Ювентус

Президентът на Ювентус Андреа Аниели коментира оттеглянето на Масимилиано Алегри от поста старши- треньор на отбора.

"Няма да отговоря на нито един въпрос за новия треньор на Ювентус. Тук съм, за да благодаря на Алегри, човекът, който написал историята на Ювентус. Преди него, когато хората говореха  за пет поредни титли, ние си спомняхме за 30-те години на миналия век и Едоардо Аниели.

Спомням си, че през май 2013 г. бяхме в Лондон с Фабио Паратичи, очаквайки финала на Шампионската лига между Байерн  и Борусия. Докато седях в колата, Алегри напусна хотела заедно с нас. Посочих го на  Фабио и казах, че той ще бъде следващият треньор на Ювентус. Но трябваше да чакаме 14 месеца преди паметния 16 юли 2014 г., когато той се съгласи да стане треньор на Ювентус, въпреки общите протести.

В деня, когато щяхме да отидем на базата, бяхме предупредени, че там ни чака тълпа. Шофьорът искаше да ни отведе до втория вход, но аз настоях да ни закара  до главния вход, защото нямахме причина да се крием или да се срамуваме.

Искаше се огромно мъжество да оглавиш Ювентус на 16 юли, а след това да вземеш  Скудетото и да достигнеш финала на Шампионска лига. За това ви трябват яйца и Макс ги има.

Искам да кажа, че това бяха пет прекрасни години. Любов, уважение, приятелство, единство, упорита работа и преди всичко много, много, много победи", заяви Аниели. 

  Сподели
445