Гасперини се оплака от съдийството


Н. Гавазов

Гасперини се оплака от съдийството

Старши-треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини сподели мнение за финала за Купата на Италия с Лацио, който бергамци загубиха с 2:0

"Финалите винаги са много тежки. Имахме шансове през първото полувреме, ударихме два пъти гредата, но те вкараха първи. Не видях добре ситуацията за дузпата. Но тя е много сериозна. Топката отиваше към вратата и със сигурност се отби в ръката на Бастос,  този инцидент трябваше да бъде разгледан с ВАР. Това щеше да промени развоя на срещата. Много сериозна грешка. Неприемливо е. Приемаме загубата, защото Лацио е много добър отбор. Мачът бе равностоен, но това беше абсолютно неприемливо.

Не бях ядосан, докато не видях повторението. Играчите ми казаха, че е имало игра с ръка, но си помислих, че е една от онези ситуации с ръце, при които дават абсурдни дузпи. Но тук бе по-чисто. Беше очевидно.

Може би и с дузпа нямаше да спечелим, но това бе грозно. Двубоят бе равностоен и една дузпа можеше да реши много. Да не говорим, че Бастос вече имаше един жълт картон.

Ние играхме финал и на стадиона имаше 21 хиляди наши фенове. А това решение на съдията показа неуважение към феновете на Аталанта. Ако нямаше ВАР, щях донякъде да разбера, но при наличието му е неприемливо ситуацията да не бъде преразгледана“, заяви Гасперини.

 

 

  Сподели
472