Рома взе дербито срещу Юве и си спечели важни три точки


FUTBOL-TV

Рома взе дербито срещу Юве и си спечели важни три точки

Рома постигна важна победа с 2:0 в дербито срещу Ювентус от 36-ия кръг на Серия А. Трите точки, които дойдоха с попадения в заключителните минути, оставят "джалоросите" на Клаудио Раниари в битката за четвъртото място в калчото, като целта е участие в Шампионската лига през следващата кампания.

В 79-ата минута Алесандро Флоренци изведе Рома напред в резултата. Капитанът на "вълците" получи прекрасно извеждащо подаване от Един Джеко и копна топката над Шчесни за 1:0. В края на мача падна нов гол във вратата на "Старата госпожа". Рома издебна Ювентус на контраатака, при която резервата Дженгиз Юндер спечели терен по левия фланг и подаде към свободния Един Джеко в наказателното поле. Босненецът, без да се замисля, вкара във вратата на Шчесни за крайното 2:0. 

Поражението бе трето за Ювентус в италианския шампионат след загубите от СПАЛ (1:2) и Дженоа (0:2). Иначе в този мач Кристиано Роналдо и компания представиха новите си екипи, но те не им донесоха късмет. Интересното е, че в екипа липсват традиционните за клуба вертикални райета, което се случва за първи път от повече от 100 години. Лявата страна на фланелката е изцяло черна, а дясната - бяла. В новия екип се забелязва и розов елемент.

  Сподели
414