Аталанта с обрат срещу Лацио в битката за топ 4 (видео)


FUTBOL-TV

Аталанта с обрат срещу Лацио в битката за топ 4 (видео)

Аталанта се наложи над Лацио с 3:1 като гост на "Олимпико" в Рим в среща от 35-ия кръг на Серия А. Мачът започна отлично за столичани, след като Марко Пароло откри резултата в тяхна полза още в 3-ата минута. В 22-ата Дуван Сатапа изравни, а след почивката обратът бе пълен.

В 58-ата минута Кастане пое отбита топка в наказателното поле и със страхотен удар преодоля стража на Лацио. В 74-ата "орлите" поискаха дузпа за задържане на техен играч в наказателното поле, но не получиха такава. Две минути по-късно Аталанта сложи окончателно край на спора на "Олимпико". Първоначално изглеждаше, че попадението е на Джимсити, който засече с глава центриране от корнер на Гомес. Впоследствие се оказа, че това е автогол на Уолъс.

Този мач бе със сериозно значение за разпределението на местата в европейските клубни турнири. "Орлите" от Рим се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят някакви шансове за Топ 4, а тимът от Бергамо не може да си позволи грешка, защото имаше вариант още тази вечер да бъде изместен от четвъртото място от Рома. В момента обаче нещата изглеждат розови за клуба от Бергамо. Момчетата на Джан Пиеро Гасперини заемат четвърта позиция в подреждането с 62 точки. Само с точка пред тях на трето място е Интер. Лацио пък е осми с 55 точки и на практика вече няма как да финишира сезона в Топ 4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
443