Гатузо: Милан играе с включена ръчна спирачка


Н. Гавазов

Гатузо: Милан играе с включена ръчна спирачка

Старши- треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира поражението с 1:0 от Лацио в мач-реванш от Купата на Италия и отпадането на отбора от турнира.

"Ние добре се справихме през първото полувреме, но след почивката Лацио имаше три положения, а ние не действахме достатъчно добре без топката.

Отборът се намира в труден момент, ние се бием и трябва да обърнем страницата. В неделя ще се срещнем с Торино, този мач може да стане за нас като мач за елиминиране.  

Трябва да се опитаме да разберем какъв вид зло заклинание виси  над нас. Лацио заслужава уважение, но феновете ни разчитаха на повече.

Понякога трябва да промените тактиката, за да опитате нещо друго, да подобрите играта, да вдъхновите тима. Нещо спря да работи за Милан. Не мисля, че причината е във физическо състояние или тактика, ние сме под възможностите си.

Проблемът не е в построението, не в отделните играчи, целият отбор се отдръпна с  няколко стъпки назад. Играем с включена  ръчна спирачка и плащаме за нея. Няма смисъл да отричаме, изглеждахме объркани и трябваше да гледаме напред.

Остава ни един  месец, трябва да дадем всичките си сили, за да се изправим на крака", заяви Гатузо.

  Сподели
433